Altın için planları altüst edecek tahmin: Sıkı durun, rekor kapıda

Altın Ons fiyatlarında bir süredir devam eden düşüş eğilimi dikkatlerden kaçmıyor. altın yatırımcısı tedirgin. Peki altın fiyatları yeniden yükselecek mi?

EKONOMİ 21.08.2021, 21:05
25
Altın için planları altüst edecek tahmin: Sıkı durun, rekor kapıda
Altın piyasası global dengelere göre şekillenmeye devam ediyor. Ons fiyatları son dönemlerde gerileme dönemi yaşıyor. Yatırımcı için her zaman güvenli liman olarak belirtilen altında yaşanan bu düşüş altın yatırımcısını tedirgin ediyor. Yatırımcı altın fiyatlarının nasıl hareket edeceğini merak ediyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Asya ve Amerika borsalarında dikkat çeken satışlar yaşandı. Ani yaşanan bu satışlar altın piyasasını derinden etkiledi. Bu saışlar sayesinde ons altın fiyaltarı önemli ölçüde geriledi. Uzmanlara göre aniden yapılan bu satışlar altında büyük bir operasyonun göstergesi. Diğer yandan geçtiğimiz hafta Fed toplantısının ardından piyasalara yapılan sözlü müdahale altın fiyatlarının baskılanmasına neden oldu. Bir çok uzman aşıların bulunmasının ardından piyasaların kendine geleceğini ve ekonomide canlanmanın yaşanacağını belirtse de her şey tahmin edilen gibi olmadı. Delta varyantı ve aşıların koronavirüs üzerinde beklenen etkiyi göstermemesi nedeniyle güvenli liman olarak bilinen altına yönelişler sürüyor.

Dinamik Menkul'den altın fiyatları ile ilgili dikkat çeken bir analiz geldi. Uzmanlar tarafından hazırlanan analizde şu ifadelere yer verildi. " Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklaması ve FOMC tutanaklarının yayınlanmasıyla yatay band içinde hareket eden altın, 1785 direnç seviyesinin altında kalıyor. Bu seviye altında kapanışlarına devam etmesi halinde düşüş yönlü fiyatlamalar görülebilir. Bu durumda 1763 destek seviyesini takip ediyor olacağız. 1785 seviyesini aşması durumunda ise 1805 direnç seviyesi gündemimize gelebilir. Destek: 1763 – 1745 - 1736 Direnç: 1829 – 1854 – 1873" 

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ve piyasa uzmanı İslam Memiş de yaptığı değerlendirmeler altın fiyatlarının bu durumunun geçici olduğunu, ons fiyatları ve ona bağlı olarak gram altın fiyatlarının yükselişe geçeceğinin altını çiziyor.
NOT: Burada yer alan görüşler yatırım tavsiyesi değildir, uzmanın kendi fikirleridir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı