Bahçeli'nin 'Uyuyan mason ve komünist' sözlerine Akıncı'dan sert yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasındaki kavga alevlendi.

GÜNDEM 28.07.2021, 08:10
21
Bahçeli'nin 'Uyuyan mason ve komünist' sözlerine Akıncı'dan sert yanıt
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti sırasında “müjde” olarak adaya külliye yapılacağının duyurmasının yankıları sürüyor.
Külli açıklamaları Türkiye’de ve KKTC’de tartışmaya neden olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelmişti.
Bahçeli, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı için de "mason" ve "komünist" ifadelerini kullanmıştı.
Bahçeli, eski KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı için şunları söylemişti:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın, 20 Temmuz 2021’de açıkladığı Cumhurbaşkanlığı binası ile parlamento binası yapılma hedefi betonlaşmanın, yeni bir inşaat hamlesinin değil, bağımsız bir devlet halinin ilk harcıdır.
Bilerek ya da bilmeyerek bu gerçeği anlamakta direnen içimizdeki ENOSİS işbirlikçilerinin ne söylediğinin, neye hizmet ettiklerinin hiçbir kıymeti de yoktur.
Özellikle Kıbrıs Türk devletinin ayak sesini duyan fiili AKEL mensubu, aynı zamanda uyuyan mason ve komünist Mustafa Akıncı’nın istismar ve inkar yüklü beyanatları EOKA militanlığına özendiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir."
Bahçeli'nin sözlerine yanıt veren KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Bu hezeyanlara ne denir bilemiyorum. Yerlerde sürünen bu politik düzeysizliğe bizim de ayak uydurmamız elbette söz konusu olamaz" dedi.
Akıncı, ayrıca "Fikir yoksunu ve hakaret ustası ağızlar bizi susturmaya yetmeyecektir" ifadelerini kullandı.
Akıncı, sosyal medya hesabından Bahçeli için şu şekilde açıklama yaptı:
" MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şahsıma yönelik saldırılarını yeni bir boyuta taşıdı. Son günlerde yaptığım açıklamalarda ifade ettiğim görüşlere, yine küfürlü bir dille sataştı. Bu defa şahsım için kullandığı nitelemeler, “Fiili Akel mensubu“ “Uyuyan mason ve komünist“ ve “Eoka militanı“ şeklinde oldu. Bu hezeyanlara ne denir bilemiyorum. Yerlerde sürünen bu politik düzeysizliğe bizim de ayak uydurmamız elbette söz konusu olamaz. Fakat bir şey daha söz konusu olmayacaktır; Türkiye'de yaratılan antidemokratik korku imparatorluğunu Kıbrıs'a yayma girişimleri karşısında sessiz kalmayacağız. Fikir yoksunu ve hakaret ustası ağızlar bizi susturmaya yetmeyecektir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı