Son Dakika

Başarı Teşvik Programı Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartları 2024

Başarı teşvik programı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bir projedir. Başarılı öğrencilere maddi destek sağlayan programa nasıl başvuru yapılacağı ve kimlerin bu projeden yararlanabileceğinin tüm detayları yazımızda yer alıyor.

EĞİTİM 02.04.2024, 12:15
1
Başarı Teşvik Programı Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartları 2024
Devlet tarafından yapılan yardımlar kapsamında yaşlılar, dullar, yetim ve öksüzler ile engelliler gibi pek çok vatandaşımız yer alıyor. Aynı zamanda dar gelirli ya da geliri olmayan aileler de devlet tarafından sunulan yardım kampanyalarından yararlanabiliyor. Tüm bunların yanı sıra devlet, başarılı olan öğrencilere maddi destek sağlamak için de bazı projelerini hayata geçirdi.
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen başarı teşvik programı, ihtiyaç sahibi olan öğrencilere maddi destek sağlamayı amaçlıyor. Eğitim alanında maddi sıkıntılar yaşayanlar ve aynı zamanda ekonomik zorluklar nedeni ile eğitim hayatına ara vermek zorunda kalan öğrenciler, bu yardım ile bu tarz sorunlar yaşamak zorunda da kalmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan başarı teşvik programı, öğrencileri heyecanlandırdığı gibi aileleri de heyecanlandırdı. Hem öğrenciler hem de aileleri devlet tarafından verilecek maddi yardımları kimlerin alabileceğini araştırmaya başladı. Bu kapsamda projenin hangi eğitim seviyesindeki öğrencileri kapsadığı ve ödemelerin neye göre belirlendiği de merak konusu oldu. Başarı teşvik programı kapsamında sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyup aynı zamanda okumakta oldukları sınıflarında ve okullarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencileri yer alıyor.

İlgili şartları yerine getiren öğrencilere net asgari ücretin yüzde altmışı ödeniyor. Yükseköğrenim öğrencilerine ise net asgari ücret oranında ödeme yapılıyor. Aynı zamanda geçtiğimi yıl dört yıllık örgün öğretimi kazanan öğrenciler için de her ay bin lira destek ödemesi verilmişti. Ancak 2024 yılı dahilinde bu destek ödemesi ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Başarı teşvik programı kapsamında hangi öğrencilerin ne kadar ücret alacağı yapılan açıklamalarda net bir şekilde ifade edilmiştir. Buna göre öğrencilerin eğitim seviyesine göre program dahilinde alacakları ödemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

Başarı teşvik programı başvurusu yapmak isteyenler ilk olarak e-devlet platformunu tercih edebilir. Bunun yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının il ve ilçe müdürlüklerine gidilerek de başvurular yapılabilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:55
Güneş 05:29
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı