BM Raportörü korkunç durumu açıkladı! Tecavüzler artıyor!

Birleşmiş Milletlerin (BM) kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddet konularındaki özel raportörü Reem Alsalem, İsrail askerlerinin Filistinli kadınlara yönelik karıştığı tecavüz vakalarındaki artıştan endişe duyduklarını belirtti.

DÜNYA 25.03.2024, 11:15
1
BM Raportörü korkunç durumu açıkladı! Tecavüzler artıyor!
Birleşmiş Milletler'in (BM) kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddet konularındaki özel raportörü Reem Alsalem, X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu. Diğer meslektaşlarıyla, şubat ayında İsrail güçlerinin tecavüz olaylarına ilişkin endişeleri dile getirdiklerini belirten Alsalem, bunların artmaya devam etmesinin "tiksindirici" olduğunu bildirdi.
Alsalem, "Bunun Filistinli kadınların Filistinli ve kadın olmalarından dolayı maruz kaldıkları çeşitli şiddet biçimlerinden sadece biri olduğunu belirtmemize dahi gerek yok." ifadelerini kullandı. Tecavüz ve diğer cinsel şiddet türlerinin, savaş suçları, insanlığa karşı suçlar veya soykırım teşkil edebilecek davranışlar kapsamında değerlendirilebileceğini vurgulayan Alsalem, bunların durdurulması çağrısında bulundu.
İsrail askerleri Filistinli kadınları tecavüz edip öldürüyor
El Cezire canlı yayınına bağlanan Filistinli kadın Cemile Hessi, anlattığı gerçeklerle İsrail bozgunculuğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Hessi, Gazze'deki Şifa Hastanesi Külliyesi'ni kuşatan sapkın işgal askerlerinin yakaladıkları Filistinli kadınlara önce tecavüz ettiklerini, sonra ise vahşice öldürdüklerini belirtti. Konuşmasında Gazze'deki soykırımın yol açtığı açlık ve kıtlığa da değinen Hessi, tuttukları orucu su ve yemek bulamadıkları için açamadıklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı