"Çeyrek finale kalmak istiyoruz"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda yarın Belçika'nın Gent takımına karşı avantajlı bir neticeyle ayrılmak istediklerini söyledi.

SPOR 09.03.2023, 09:10
Emre Belözoğlu, müsabakanın oynanacağı Ghelamco Arena'da düzenlenen basın toplantısında futbol gündemine dair konuştu.
Gent ile yapacakları müsabakanın zor olacağını ifade eden Belözoğlu, "Her iki takım için de zor bir maç olacak. Biz çok zorlu bir ligin temsilcisi olarak buraya geldik. Şu an 3 Türk takımı Avrupa'da mücadele ediyor. UEFA Konferans Ligi'nde de önemli takımları yenerek buraya geldik. Yarın iki taraf için de zorlu bir maç olacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi ana hedeflerimizden birisi. Bu turu geçip, çeyrek finale kalmak istiyoruz." diye konuştu.
Emre Belözoğlu, Türkiye'nin Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla çok acı günler geçirdiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
Belözoğlu, şöyle devam etti:
"Yarın bazılarını 90 dakika, bazılarını da sonradan oyuna alacağım. Yarın hepsine ihtiyacımız var. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Burada iki maç olduğunu düşünerek hareket edeceğiz. Skordan öte oyuna motiveyiz. Buradan mutlu skorla ayrılmak bizi evimizde güçlü kılacaktır. Unutulmaması gereken, bunun iki ayaklı bir maç olduğudur. Buna göre plan yaptık. Çeyrek finale ismimizi yazdırmak istiyoruz" dedi.
Yaşadığı bel rahatsızlığı nedeniyle takımdan ayrı olan Mesut Özil'in durumuyla ilgili soruyu yanıtlayan Emre Belözoğlu, "Mesut şimdi bizimle değil. Ne yazık ki kendisinin bir bel rahatsızlığı var. Son zamanlarda iyi antrenman yapamadı. Operasyondan sonra 1-2 hafta takımla çalıştı ama sonrasında bizimle olamadı. Şu anda gözüken 1-2 haftalık tedavi süreci olacak. Ondan sonrasına bakacağız" şeklinde konuştu.
Belözoğlu, yollarını ayırdıkları Junior Caiçara'nın Medipol Başakşehir'e büyük hizmetleri geçtiğini belirterek, "Kariyeri için bir karar vermesi gerekiyordu. Tendonunda sakatlığı olduğu için amaliyat olması lazımdı. Bu nedenle 6-7 ay futboldan uzak kalacak. Kendisinin önünü açmak istedik. Karşılıklı anlaşmayla sözleşmesini feshettik. Herhangi bir kırgınlık yok." ifadelerini kullandı.
"İnsan hayatının futboldan çok önemli olduğu gerçeğini kabul ediyoruz. İşimiz futbol ama bizim için kolay bir süreç değil. Sahaya, maçlara motive olmak... Ülkemiz çok büyük bir acı yaşadı. Belki de dünyada son 100 yılda yaşanan en büyük felaketi ülkemiz yaşadı. Acımız hala çok taze. Lige verilen ara ister istemez bizim oyunumuzu da hantallaştıracaktır. Bunu bir an önce atlatmak istiyoruz. Önümüzde hedeflerimiz var. Bunu yapabilecek gücümüz var. Hayat devam ediyor. Etmesi de gerekiyor. Üç takım olarak ülke insanının yüzünü bir nebze güldürmek istiyoruz. Türkiye'nin futboldaki puan ortalamasını yükseltmek ve puanına katkı vermek de en büyük amacımız. Türkiye'nin yüzünü futbolda bu anlamda güldürecek süreçlerin oluşması için daha çok Türk takımının Avrupa kupalarına katılması gerekiyor. Biz de bunlardan birisi olarak ülke puanına katkı veriyoruz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı