Son Dakika

Çift maaşı Kavakçı aldı! Fatura, İBB ve haberi yapan gazeteye kesildi

AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ın çift maaş aldığını kamuoyuna duyuran gazeteye ceza kesildi. Ya tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyene ne ceza kesildi?

GÜNDEM 17.08.2022, 20:05
4
Çift maaşı Kavakçı aldı! Fatura, İBB ve haberi yapan gazeteye kesildi
Cumhuriyet Gazetesi'nde 6 Ağustos 2019'da yayınlanan "Kavakçı için de çift maaş iddiası" ve 10 Ağustos 2019'da "Sözde mühendislik ve vekillik yapan Kavakçı'ya sorular" başlıklı haberler üzerinden AK Partili Ravza Kavakçı'yı hedef almıştı. Cumhuriyet'in gerçeğe aykırı yayınlar yaptığını belirten Kavakçı'nın avukatı Sezgin Tunç, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na 28 Ekim 2019'da başvuru yapmış, ancak kurul bu başvuruyu reddetmişti.

Reddin ardından Ankara 15. İdare Mahkemesi'ne başvuran avukat Tunç, bu karara itiraz etmiş, itirazı inceleyen Ankara 15. İdare Mahkemesi 24 Aralık tarihli hükmünde KVKK'nın kararını iptal ederek basın yayın yoluyla kişisel verilerin kamuya açık edilmesinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini vurgulamıştı.

Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin bu kararının ardından konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İdari yargı sürecinin kesinlik kazanmasıyla birlikte Veri Koruma Kurulu tarafından AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ın kişisel verilerinin gizliliğinin ihlali gerekçesiyle İBB iştiraki Metro A.Ş.'ye 40 bin lira, Cumhuriyet Gazetesi'ne ise 30 bin lira idari para cezası uygulandı.

Kurul kararında, veri sorunlusu Metro İstanbul tarafından teknik altyapı kurulmak suretiyle muhafaza edilen verilerin ne zaman, ne şekilde ve kimlerle paylaşıldığı hususunun ilgili kişi tarafından bilinmesinin mümkün olmadığını, Metro İstanbul tarafından Ravza Kavakçı Kan'ın kişisel verilerinin korunması yükümlülüğünün yerine getirilmediği açıklandı. Ayrıca kurul, Metro A.Ş.'nin de teknik ve idari sorumluluklarını gözetmediğini bildirerek Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde Ravza Kavakçı Kan'ın kişisel verilerine yer verildiğinin de altını çizdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı