Cumhur İttifakı’ndan seçim hamlesi! Teklif TBMM'ye geliyor

Cumhur İttifakı, seçim yasasında kısmi değişiklikler öneren taslağın hazırlıklarını tamamlandı. AKP kaynakları, teklifin şubat ayından sonra gündeme getirileceğini söyledi.

GÜNDEM 11.01.2022, 03:05
4
Cumhur İttifakı’ndan seçim hamlesi! Teklif TBMM'ye geliyor
Cumhur İttifakı tarafından hazırlanan Seçim Yasası teklifi tamamlandı ve  AKP'li kaynaklar teklifin şubat sonrasında meclis gündemine getirileceğini açıkladı.
Edinilen bilgiye göre, seçim yasasında kısmi değişiklikler öneren taslağın hazırlıkları tamamlandı.
Yapılacak değişikliklerin uygulanabilmesi için seçime en az bir yıl kalması gerektiğini hatırlatan kaynaklar, muhalefetin seçim güvenliği için parmak boyası önerisine "seçim güvenliğine herhangi bir katkısı olmayacak" yanıtını verdi.
Ayrıca muhalefetin seçim güvenliğini artıracak her önerisinin de değerlendirileceğinin altını çizdi.
Öte yandan Cumhur İttifakı yüzde 10 olan seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi konusunda anlaşmış  ve geçtiğimiz eylül ayında açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhur İttifakı'nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Siyasi gündemi meşgul eden sadece seçim sistemi ve barajın ne olacağı değil, zillet ittifakının siyasi düşkünlüğü, bu zihniyetin üslubuna ambargo koyan tehlikeli kirliliktir” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı