Demokrat Parti lideri Uysal’dan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Türkiye’de sayın Erdoğan şöyle bir sistematik işletti: ‘Ne kadar çok insanı kirletebilirsek o kadar kontrol altına alırsınız.” dedi.

GÜNDEM 31.01.2023, 22:15 01.02.2023, 17:13
Demokrat Parti lideri Uysal’dan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni açıklayan Millet İttifakı’nın bileşenlerinden Demokrat Parti’nin Genel Başkanı Gültekin Uysal, TELE1 ekranlarında Gökmen Karadağ’ın sunduğu Liderler Açıkça programında açıklamalarda bulunuyor.
Gültekin Uysal, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetim şeklini eleştirdi. Uysal, “Türkiye’de sayın Erdoğan şöyle bir sistematik işletti: ‘Ne kadar çok insanı kirletebilirsek o kadar kontrol altına alırsınız. Çünkü üç-dört ayaklı çarpık bir sistem kurulmuş” dedi.

Gültekin Uysal, 13 Şubat’ta ilan edileceği belirtilen ortak cumhurbaşkanı adayının bir siyasi parti genel başkanı olması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Uysal, “Bu çok bilinmeyenli bir siyasal süreç. Biz genel başkanlardan birisinin etrafında toparlanarak bu sürecin çok daha etkin yönetileceğini düşünüyoruz” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını da değerlendiren Uysal, “Bu ülkede ana muhalefet liderinin böyle bir iddiası olmayacaksa böyle bir görevi yapamaz hale gelir zaten” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı