Direnişin tokadına hazır olun

İşgalci İsrail rejimi yöneticilerinin gerçekleşmesi için onay verdikleri bayrak yürüyüşü yarın Kudüs’te düzenlenecek.

GÜNDEM 14.06.2021, 04:35
8
Direnişin tokadına hazır olun
Mescid-i Aksa’ya baskında da bulunulacak yürüyüşe Filistin direnişinin sert bir cevap vereceği düşünülüyor.
Ramazan ayının 28. gününe denk gelen 10 Mayıs tarihinde yürüyüş gerçekleştirme ve Mescid-i Aksa’ya geniş çaplı baskında bulunma planlarını iptal etmek zorunda kalan işgalciler, yürüyüşlerini 10 Haziran’da düzenlemek istemiş fakat buna da İsrail rejimi yönetimi tarafından izin verilmemişti. Geçtiğimiz ay Filistin direnişinin tokadını yiyen ve bayrak yürüyüşünü iptal eden Siyonistler, bir türlü akıllanmıyor. Öyle ki işgalci İsrail yönetiminin güvenlik ve siyasi işlerinden sorumlu İsrail Güvenlik Kabinesi, Kudüs’te düzenlenmesi planlanan Bayrak Yürüyüşü’nün, İsrail polisi ve Yahudi işgalcilerin üzerinde mutabık kaldığı bir plana göre yapılması şartıyla 15 Haziran’a erteledi.

Edinilen bilgilere göre işgalci Yahudilerin Kudüs’te gerçekleştirmeyi planladıkları bayrak yürüyüşüne dair İsrail rejiminde ciddi fikir aykırılıkları oluştu. İsrail rejiminin kimi yöneticileri bayrak yürüyüşünün bölgedeki çatışmaları yeniden alevlendirebileceğini düşünüp yürüyüşe izin verilmemesi gerektiğini kaydederken kimi yöneticiler ise yürüyüşü iptal etmenin Hamas’a teslim olma anlamına geleceğini savunuyor. İşgalcilerin arasındaki fikir aykırılığında galip gelen taraf yürüyüşün düzenlenmesini destekleyen taraf olurken işgalcilerin söz konusu küstahlıkta başarılı olup olamayacakları ve yürüyüş gerçekleşse dahi bu durumun nelere yol açacağı merak konusu olarak duruyor.

Siyonistler tarafından düzenlenmesi planlanan yürüyüş kapsamında Mescid-i Aksa’ya da baskında bulunulacağı düşünülüyor. İşgalciler, Mescid-i Aksa ve Kudüs’te hâkimiyet gösterisi yapmak isterken Filistin direnişinin işgalcilere sert bir cevap vereceği tahmin ediliyor. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Filistin direnişi, işgalci İsrail rejimini uyarmış ve direniş eylemlerinin sürdürüleceği mesajını vermişti. Öte yandan İsrail rejimi medyasında yer alan haberlere göre işgal ordusu, düzenlenmesi planlanan yürüyüşün ardından büyük çatışmaların yaşanabileceğini düşünüyor.

İşgalciler, 2021 yılının Mayıs ayında gerçekleştiremedikleri küstahlığı sahnelemek için tekrar hazırlıklara girişirken İslam âleminden konuya dair sert bir tepki gelmesi gerekiyor. Bayrak yürüyüşü düzenleme ve Mescid-i Aksa’ya baskında bulunma planları yapan işgalcilerin amaçlarından birinin de Kudüs’te hâkimiyet gösterisi yapmak olduğu düşünülüyor. Kudüs’ün Yahudileştirilmesi doğrultusunda çeşitli çalışmalarda bulunan işgalcilerin faaliyetlerine engel olunması hayati bir önem taşıyor. Bu noktada özellikle İslam ülkelerinin yöneticilerinin harekete geçmesi gerekiyor.

Batı Şeria ve Kudüs’teki Yahudi işgalcilerin katılımıyla düzenlenen bayrak yürüyüşünde İsrail’in Kudüs’ü işgali kutlanıyor. İşgal altında  bulunan Kudüs’teki Knesset binası önünde başlayan yürüyüşte ellerinde işgal rejimi bayrakları taşıyan işgalciler, Bab el-Amud’a kadar yürüyor. Mescid-i Aksa’nın kapılarını dolaşarak nihayetinde Burak (Ağlama) Duvarı önüne gelen işgalciler, Mescid-i Aksa’nın yıkılıp sözde heykelin inşa edilmesi için ayin yapıp dua ediyor. Mescid-i Aksa’ya geniş katılımlı bir baskın planı yapan Siyonistler, Mescid-i Aksa’nın avlusunda İsrail rejiminin ulusal marşı Hatikva’yı yüksek sesle okuma planlarında da bulunuyor. İşgalci İsrail rejimi güçlerinin koruması altında bulunan Tapınak Örgütü mensupları 2019 yılında bayrak yürüyüşü kapsamında Mescid-i Aksa’ya geniş çaplı bir baskın gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı