Dolar borcu olan ne yapsın? Dolar kuru daha da düşer mi?

Dolar kuru faiz kararları ve son açıklanan ekonomik verilerle bir  miktar gerilerken yatırım uzmanı Artunç Kocabalkan  ve stratejist Devrim Akyıl dolar borcu olan vatandaşları uyardı.

EKONOMİ 04.08.2021, 05:30
13
Dolar borcu olan ne yapsın? Dolar kuru daha da düşer mi?
Ekonomist Artunç Kocabalkan son yaptığı yayında, dolar kurundaki geri çekilmeleri konuk ettiği stratejist Devrim Akyıl’la değerlendirdi. Devrim Akyıl’ın konuşmalarını referans alan Artunç Kocabalkan dolar kurundaki düşüşleri dolar borcu olan vatandaşların değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Haziran ayı içerisinde 8.80 TL seviyelerine kadar çıkan dolar kuru, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutması ve yine Fed tarafından açıklanan enflasyonda iyileşme görene kadar tahvil alımını sürdüreceğiz açıklamalarıyla ciddi anlamda geriledi. Son olarak da TÜİK tarafından açıklanan yüzde 18.95’lik Temmuz ayı enflasyon oranı Merkez Bankası’ndan 12 Ağustos’taki faiz indirim beklentilerini bir hayli zayıflatırken dolar kuru bu son veriyle birlikte 8.30 TL seviyesine kadar düştü. Vatandaş, dolar kurundaki aşağı ve yukarı yönlü sert hamleler karşısında ne yapacağını şaşırmış durumdayken yatırım danışmanı Artunç Kocabalkan ve stratejist Devrim Akyıl dolar borcu olanları harekete geçmeleri konusunda uyardı.
Devrim Akyıl dolar kurunu teknik açıdan değerlendirirken şunları söyledi:
“8.33 TL’de dolar kurunun 20 haftalık ortalaması var. Bu seviye benim için önemli. Çünkü önceki yükseliş bu seviyelerden başlamıştı. Dolarda onun üzerinde bir dip oluşturuyor olabiliriz. Buradan kalkış gerçekleşebilir. 8.33 seviyesi kırılırsa 8.16 olasılıkları doğar ama teknik olarak buraların makul ve mantıklı olduğunu düşünüyorum. Zaten ben yönetiminde dolar kurunu aşırı düşürmek istediğini düşünmüyorum. Sadece kontrol altında tutmaya çalılşıyorlar. Dolar mutlaka 8.80 TL’yi aşacak biz sadece zamanlamayı konuşuyoruz. Doların 10 TL olacağını hepimiz biliyoruz ama ne zaman olacak onu tartışıyoruz. 8.60 üzerinde bir fiyatlama görürsek o atak başlamış olacak”
Kocabalkan Akyıl’ın konuşmalarını özetlerken “ Dolar kurunda bu düşüş geçicidir. 8.16 – 8.20 bu aralıklardan döviz borcun varsa kapat diyorsun. Daha aşağısı biraz zor gözüküyor. Devrim’in yorumu şu; Ben uzun vadede Türk Lirası’nın çok değerli olduğunu, değer kaybedeceğini düşünüyorum.” Diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı