Eğitimde kalite es geçiliyor

Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde sorunların halen devam ettiğini ifade etti.

GÜNDEM 06.11.2022, 04:35
4
Eğitimde kalite es geçiliyor
Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin (ÖĞDER) Şube Başkanları Toplantısı, Ankara’da EBS Otel’de geniş bir katılımla düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi Sürücü,  önemli değerlendirmelerde bulundu.  Sürücü, eğitim ve öğretim yılının ilk yarı birinci döneminin yakında sona ereceğini ancak sorunların halen devam ettiğini söyledi. Sürücü, “Halen öğretmen eksiği devam etmektedir. Bu yıl da öğretmen eksiği tamamlanmadan bitecek. Eğitimin ve öğretimin içerik sorunları aynen devam etmektedir. Öğretmen yetiştirmede, öğretmen eksikliğinde ve öğretmenlerin güvenlik sorunları, değersizleştirilmeleri sorunları aynen devam etmektedir” dedi.

Sürücü, MEB’in bütçesinin TBMM’de görüşülmeye başlandığını da hatırlatarak, bütçenin daha çok yatırım ve istihdama yönelik olduğunu ancak içeriği ilgilendiren meselelerin bütçede yer almadığını söyledi. Sürücü, “Eğitim sistemini iyileştirmek için yapılacak çalışmalardan bahsedilmemektedir. Öğretmen eğitimin temel öğesidir denmekte fakat öğretmen yetiştirme ile ilgili bir çalışmadan söz edilmemektedir” diye uyardı.

Meslek Kanunu adıyla yasallaştırılan metne ilişkin de eleştirilerini sıralayan Sürücü, “İçeriği sadece kariyer basamakları olan ve öğretmenlerin özlük, idari ve sosyal, ekonomik tüm haklarını içermeyen bütün meselelerini düzenlemeyen kanun nasıl meslek kanunu oluyor. Bu kanunun adı değiştirilmeli, öğretmenlerin tüm meselelerine çözüm üreten yeni bir meslek kanunu yapılmalıdır” çağrısında bulundu.

“Okullaşma oranındaki artıştan bahsedilmekte fakat okullardaki eğitimin kalitesinden bahsedilmemektedir” diyen Sürücü, eğitimin içeriğine yönelik bir çabanın görülmediğini ifade etti. Sürücü, “Yirmi yıldır yapıldığı gibi yatırım ve donatım öne çıkarılmakta eğitimin içeriği ve kalitesi es geçilmektedir. Eğitimde iyi insan yetiştirmek önemsenmeli, iyi ahlâk sahibi, merhametli ve liyakat sahibi insan yetiştirmek için çalışma yapılmalıdır” dedi.

Sürücü, “Halen öğretmen eksiği devam etmektedir. Bu yıl da öğretmen eksiği tamamlanmadan bitecek. Eğitimin ve öğretimin içerik sorunları aynen devam etmektedir. Öğretmen yetiştirmede, öğretmen eksikliğinde ve öğretmenlerin güvenlik sorunları, değersizleştirilmeleri sorunları aynen devam etmektedir” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı