Ekrem İmamoğlu: Final seçimi haftaya

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Maltepe'de sandık görevlileriyle buluştu.

SİYASET 22.05.2023, 04:35
1
Ekrem İmamoğlu: Final seçimi haftaya
İstanbul Maltepe'de sandık görevlileriyle buluşan Ekrem İmamoğlu, "Bu hükümet, milletimizden güvenoyu alamamıştır. Bu önümüzdeki önemli final maçında kim ne yapmış, ne etmiş, hiç önemi yok. Kim kaç puan almış, onun da önemi yok. Bu yepyeni, sıfırdan bir maç. 28 Mayıs'a 0-0 başlayacağız. Milletimiz, iktidarı kime vereceği konusunda yeni ve çok önemli bir değerlendirme yapacak. İkinci turun anlamı budur. Yani asıl seçim haftaya, final maçı haftaya” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçiminde görev alacak sandık görevlileri, müşahitler ve Türkiye Gönüllüleri ile Oy ve Ötesi ekibiyle Maltepe'de buluştu. Millet İttifakı’nın İstanbul bileşenlerinin de destek verdiği buluşmada konuşan İmamoğlu, sandık güvenliği hakkında konuştu. Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen buluşmada konuşan İmamoğlu, “Belki de bu seçimin en önemli kişileriyle, bu Pazar gününün sabahında bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizler; sandık görevlileri, müşahitler, Türkiye Gönüllüleri, Oy ve Ötesi ve bütün bu sorumluluk üstlenen değerli kardeşlerim, hemşehrilerim, yol arkadaşlarımsınız. Sizler, demokrasi neferlerisiniz. Sizler, bu sürecin en öndeki kahramanlarısınız” dedi. İmamoğlu ile birlikte; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Serkan Akkirman, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Furkan Övündür, milletvekilleri Turan Taşkın Özer, Suat Özçağdaş, Cemal Enginyurt Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de “Demokrasi Neferleri Buluşması”na katıldı.

 “Her biriniz, hepimiz çok iyi biliyoruz; seçimlerin hukuka uygun yapılacağına, oyların dürüstçe sayılacağına olan inanç, demokratik düzenin en güçlü temelini oluşturur” diyen İmamoğlu, “Bu inanç sarsılırsa, ülkeyi ayakta tutan bütün sistem ne yazık ki sarsılır. 28 Mayıs günü sizler, bizler, ülkemizin her tarafında görev alan o demokrasi neferleri, demokrasimizin sağlam ve ayakta kalmasını sağlayacaksınız. Onun için iyi ki varsın. Buradan ayrılırken, her birinizin sadece 28 Mayıs Pazar gününün sorumluluğu değil, aynı zamanda o güne kadar, ‘Mahallemde ne yapmalıyım? Hangi hemşehrimin elini sıkmalıyım? Hangi komşumun kapısını çalıp, bir isteğiniz var mı diye sormalıyım’ bilinciyle buradan ayrılarak evlerinize, mahallelerinize gitmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Bu hükümet, milletimizden güvenoyu alamamıştır. Nokta. Güvenoyu alamadı. Bu seçmen iktidara, bütün kullandığı imkânlarına rağmen, bütün baskıcı tavrına rağmen, iftiralarına, yalanlarına rağmen ‘Dur bakalım’ dedi. ‘Dur, seni seçmiyorum’ dedi. Özetle; ilk tur bir çeşit yarı final maçı gibiydi. Şimdi elenenler elendi, finale iki kişi kaldı. Finalde, bu iki liderin yarıştığı ortamda, aslında ben diyorum ki; bu iki liderin yanı sıra bir süreç sorgulanacak, bir sistem sorgulanacak. Ve o sistemin gidişini isteyenler, bu süreçte inşallah -size de coşkulu selamlarını getirdim- Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verecek. Bu önümüzdeki önemli final maçında kim ne yapmış, ne etmiş, hiç önemi yok. Kim kaç puan almış, onun da önemi yok. Bu yepyeni, sıfırdan bir maç. 28 Mayıs'a 0-0 başlayacağız. Vatandaşlarımız, o gün ortaya koyacağı ve su şu son bir haftada ortaya koyacağı performansa göre değerlendirme yapacak. Asıl kararını 28 Mayıs'ta verecek. Milletimiz, iktidarı kime vereceği konusunda yeni ve çok önemli bir değerlendirme yapacak. İkinci turun anlamı budur. Yani asıl seçim haftaya, final maçı haftaya.”
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı