Son Dakika

Erdoğan: Muhalefet genci tanımak yerine tanımlamaya çalışıyor

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, "Muhalefet ise genci tanımak yerine genci tanımlamaya çalışıyor." dedi.

GÜNDEM 12.07.2021, 16:25
7
Erdoğan: Muhalefet genci tanımak yerine tanımlamaya çalışıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu. "Tek bir gencimizin dahi heba olmasına, terörün vahşi dişlileri arasında yitip gitmesine gönlümüz razı değil" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara 19 yıldır fırsat vermedik, bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'sından Kanada'sına her fırsatta bize insan hakları, demokrasi, özgürlük nasihati verenlerin tarihindeki utanç lekeleri, birer birer ortaya dökülüyor" ifadelerini kullandı.
Türkiye Gençlik Zirvesi https://t.co/0CqL4QdJRH

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;
Dün 26. yıldönümünü andığımız Srebrenitsa soykırımında şehit olan Boşnak kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Avrupa'nın ortasında BM'nin gözü önünde işlenen bu katliam insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınmıştır. Vahşice katledilen 8 bin 372 kardeşimizin yarası yüreğimizi kanatmaya hala devam ediyor. Keşfedilen her toplu mezarla acılarımız tekrar tazeleniyor. Bu mezarlar soykırımı unutmama, unutturmama sorumluluğumuzu hatırlatıyor. Bir daha benzer acıları yaşamamak hem de Batı'nın soykırım gerçeği ile yüzleşmesi için bunu yapmak zorundayız. Avrupa'sından Kanada'sına her fırsatta bize insan hakları, demokrasi, özgürlük nasihati verenlerin tarihindeki utanç lekeleri, birer birer ortaya dökülüyor.
Türkiye Gençlik Zirvesinin öncelikle başarılı geçmesini tüm gençlerimiz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. 
Halihazırda 88 üyesi ve 150 paydaşı ile gençlik alanında ülkemizin en kuşatıcı işbirliği zemini olan bu platform kuruluşundan bu yana hayata geçirdiği projelerle önemli bir boşluğu doldurmaktadır.
Platform, dergiler, yurtlar, burslar ve diğer projelerle gençlerimize eğitim hayatlarında destek olmaktadır. En önemli özelliği yürüttüğü faaliyetlerde birleştirici bütünleştirici bir anlayışla hareket etmesi olduğunu düşünüyorum.
Özellikle milli ve manevi değerleri önemseyen STK'lara karşı algı operasyonları artıyor. Siyasette de sivil toplumda da başarının anahtarı birlik, beraberlik, vahdettir. Bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenmektir.
Muhalefet ise genci tanımak yerine genci tanımlamaya çalışıyor. Gençlere ulaşmak gençlerin hassasiyetlerini kaşımakla olmaz. Onlara ulaşmak için onlara kulak vermek gerekiyor. Bir duygudaşlık gerekiyor.
Gençlerle her buluşmamızda bu ülkenin geleceğine dair umutlarımız artıyor. Önümüzdeki dönemlerde gerek kütüphanelerde ve gerek bu tür etkinliklerde gençlerle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bu toplantılar vesilesi ile bir kez daha görüyoruz ki ufku ve vicdanı açık pırıl pırıl gençlere sahibiz.
Gençlerimiz güçlenen bir ülkenin vatandaşı olarak geleceğe kendini hazırlıyor. Dava taşını gediğe koyacak bir gençlik geliyor. Sadece Haziran ayında sporcularımızın uluslararası platformlarda kazandığı madalya sayısı da 50'yi geçti.
Hangi sebeple olursa olsun, ulaşamadığımız, elinden tutamadığımız her bir gencimizin mesuliyetini de yüreğimizde taşıyoruz.
Bizler son 19 yıldır halkımızın tamamı ile birlikte gençlerimiz için de çalıştık çabaladık. Sizler için pek çok adım attık. Gençlik merkezi sayısını 375'e, spor merkezi sayısını 3 bin 915'e çıkardık. Üniversite sayımızı 76'dan alıp 207'e çıkardık. Eğitim alt yapısını güçlendirmekten burslara kadar gençler için birçok adım attık.
Öte yandan gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara 19 yıldır fırsat vermedik. İnşallah bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz. Tek bir gencimizin dahi heba olmasına, terörün vahşi dişlileri arasında yitip gitmesine gönlümüz razı değil. Tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Kim var deyince sağına soluna bakmayıp 'ben varım' diyen bu gençlik bizin gurur kaynağımız. Tarihimizdeki zaferler gibi bundan sonraki tüm zaferlerimizin altında da sizin imzanız olacaktır bundan hiç şüpheniz olmasın. "
Türkiye Gençlik Zirvesi https://t.co/0CqL4QdJRH — Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 12, 2021

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı