Son Dakika

Erdoğan 'tanımıyorum' demişti! 'Dolmabahçe Mutabakatı' için flaş iddia

HDP'li Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın 'Dolmabahçe Mutabakatında' kimin nerede oturacağına karar verdiğini söyledi.

GÜNDEM 15.07.2021, 22:25
9
Erdoğan 'tanımıyorum' demişti! 'Dolmabahçe Mutabakatı' için flaş iddia
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın Diyarbakır’da yaptığı çözüm süreci çıkışının ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Mezopotamya Ajansı'ndan Gökhan Altay ve Özgür Paksoy'a konuşan Buldan, "Tayyip Erdoğan’ın o dönem 'Dolmabahçe Mutabakatı’nı tanımıyorum, doğru bulmuyorum, böyle bir şey olmadı' sözleri var. Oysa Dolmabahçe Mutabakatı’nda, mutabakatı okumak için bir araya gelen heyetin nerede oturacağına, kimin kimin yanında oturacağına bile Tayyip Erdoğan karar verdi" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dolmabahçe Mutabakatı'na nasıl yön verdiğini Buldan, şu ifadelerle anlattı:
"Tayyip Erdoğan’ın o dönem 'Dolmabahçe Mutabakatı’nı tanımıyorum, doğru bulmuyorum, böyle bir şey olmadı' sözleri var. Oysa Dolmabahçe Mutabakatı’nda, mutabakatı okumak için bir araya gelen heyetin nerede oturacağına, kimin kimin yanında oturacağına bile Tayyip Erdoğan karar verdi. Biz bir ara oturduk, sonra bizi yerimizden kaldırdılar. İçeriye girip bir telefon görüşmesi yaptılar. O telefon görüşmesinden sonra bizim yerlerimizi değiştirdiler. Hatta neden böyle oldu diye sorduk. 'Beyefendiye danıştık, öyle yaptık' dediler. Bu kadar açık, bu kadar net bir süreci sonradan inkar etmeleri, çözüm sürecini kimin bitirdiğinin aslında bir göstergesidir.
Çözüm sürecinde vermiş olduğumuz emek, bedel ve bütün bunların ne olduğunu çok iyi biliyoruz. O süreci yürütmekten hiçbir zaman pişmanlık duymadık. Ama HDP’nin o süreçteki büyümesi, başarı elde etmesi, Türkiye halklarına umut olması ve 7 Haziran tarihinde yüzde 10 seçim barajını ilk defa kırarak parlamentoya girmesi AKP hükümetini oldukça tedirgin etti. Korkuttu. Bir nedeni de buydu. Kendi iktidarlarını ya da iktidarlığını kaybetme korkusuyla çözüm sürecini bitirdiler. Bir ülkenin geleceğini, Türkiye halklarının geleceğini kendi makamlarına, koltuklarına ve iktidarlıklarına heba ettiler."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı