EYT ne zaman çıkacak diyenler için kritik adım! EYT için ay verildi...

Milyonların beklediği EYT açıklaması Bakan Vedat Bilgin'den az önce geldi. EYT ne zaman çıkacak diyenler için kritik adım atıldı. Bakan Bilgin EYT için net bir tarih vermese de en geç deyip ay verdi.

EKONOMİ 19.07.2022, 10:30
4
EYT ne zaman çıkacak diyenler için kritik adım! EYT için ay verildi...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonlarca mağdur kişiyi ilgilendiren EYT ile ilgili yol haritasını paylaştı. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT çıkacak mı? soruları yoğunluğunu her geçen gün artırırken Bakan Vedat Bilgin, EYT çalışma grubu oluşturduklarını ifade etti. Bakan Bilgin, “Bakanlık bünyesinde çalışma grubu oluşturduk. Maliye Bakanlığı da sürece katılacak. En uygun formülü devreye sokacağız.” açıklamasında bulundu.
Bugün AHaber'e konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Bilgin, şunları kaydetti:
Bakan Vedat Bilgin, “Yıl sonuna kadar Meclis'e sunamazsak, en geç Ocak ayında bu düzenlemenin Meclis'e sunacağız.” dedi. 
“Bakanlık bünyesinde bir çalışma grubu oluşturduk. Bu çalışma grubu bu formül üzerinde çalışıyor. En uygun formülü uygulamaya sokma niyetindeyiz. Bir sayı ve içerik veremem ama çok sayıda formül var. Alternatifler var. Bu alternatifler üzerinden çalışmalarımızı yapacağız. İşin bir mali boyutu var. Çalışmamız bir noktaya geldiğinde Hazine ve Maliye Bakanlığı da çalışmamıza katılacak. Onların da bu formüller üzerinde hesaplamalar yapmasını bekleyeceğiz. O formüllerin her birinin ayrı maliyet hesabı yapıldığında Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Kararı Cumhurbaşkanımız verecek. Çalışmayı tamamlayıp sendikaların da taleplerini alacağız.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı