EYT'de KGF desteği nasıl olacak? Bakan Nebati rakam verdi

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemede işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmeye yönelik KGF destek paketi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklandı.

EKONOMİ 11.01.2023, 18:20
1
EYT'de KGF desteği nasıl olacak? Bakan Nebati rakam verdi
EYT'de işverenin kıdem tazminatı yükünü hafifletmek için 36 aya kadar vadesi bulunan ve 6 ay ödemesiz kredi destek paketinde detaylar belli oldu. Kredi Garanti Fonu paketi ile esnaf ve KOBİ'lere 250 milyar lira finansman sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Hazine Destekli Kefalet Sistemi yatırım destek paketleri lansmanı programında açıklamalarda bulundu.
Bakan Nebati Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi kapsamında işverene verilecek kıdem tazminatı için, "Kredi destek paketi kapsamında EYT için işverenlere 25 milyar TL'lik destek sağlanacak" bilgisini paylaştı.

Bakan Nebati, "25 milyar TL kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerimizin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz. 10 milyar TL kefalet limitini haiz Bölgesel Odaklı KOBİ Destek Paketi ile imalat sanayi öncelikli olmak üzere işletmelerin yatırım, istihdam ve ihracat odaklı projelerine destek sağlayarak, bulundukları bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı veriyoruz. Ayrıca, işletmelerde yeşil dönüşüm ve kaynak verimliliğini güçlendirerek ve KOBİ’lerin işletme harcamalarına destek oluyoruz" dedi. 

Bakan Nebati, "20 milyar TL kefalet limitini haiz Yeni Evim Programı İnşaat Destek Paketi ile orta gelir grubuna hitap eden konut arzının artırılabilmesi için konut üreticilerine uygun maliyetli finansman imkanı sağlayacağız. Paket kapsamında yararlanıcılar projelerini Yeni Evim Programı kapsamında yapmayı taahhüt edecek. Aynı zamanda, bankayla projenin tamamlanmasına yönelik Garantörlük Sözleşmesi imzalayacak. Müteahhitleri, bu şartları sağlamaları halinde destekleyeceğiz. 10 milyar TL kefalet limitini haiz Konut İnşaatı Destek Paketi ile inşaat sektöründe arz/talep uyumsuzluğunu ortadan kaldırılması amacıyla tamamlanmamış projesi olan küçük ve orta ölçekli inşaat firmalarımızı destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Bakan Nebati, "Limit doldu, artırmaya hazırız. Yeter ki üretin. Sözümüzde durduk. Son 1 haftadır Cumhurbaşkanımız çiftçilerimize açıklama yaptı. Dün esnafımıza da müjdeleri verdi. Bugün 14 pakette Türkiye’deki kim finansmana erişim noktasında sıkıntı yaşıyorsa buna da gerekli yolları aştık. Türkiye Cumhuriyeti’nde ihtiyacı olup da ulaşamayacağı, çok kolay koşullarla elde edemeyeceği finans türü bir açık kalmadı diye düşünüyorum. 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı. Bu yüzyıl, Türkiye’nin yüzyılı. Türkiye’yi de taşıyacak olan sizlersiniz. Önümüzdeki hafta bütçe gerçekleşmelerimiz olmak üzere 1 yılın değerlendirmesini yapacağız. Göreceğiz ki, Türkiye ekonomi modeli iyi bir modelmiş. Önümüzde mücadele edeceğimiz tek alan kaldı. Bundan sonra enflasyonla mücadele en rahat alandayız. Tek bir alanımız kaldı. Makro ekonomik göstergelerimiz müthiş geliyor. İnşallah parmak ısırttıracağız 2023 yılına Türkiye’nin 100’üncü yılına hayırlı bir merhabayla başlıyoruz. Kamu bankalarımız, özel bankalarımız yalnız değiller." ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı