Fatih Altaylı, tarımı bitiren AKP'ye Mars'ı işaret etti!

Gazeteci Fatih Altaylı, AK Parti hükümetinin ülke dışından toprak kiralayıp tarım yapacak olmasına tepki gösterdi. Fatih Altaylı, “Mars'ta tarım yapacağız deseler şaşırmam” dedi.

EKONOMİ 07.07.2022, 16:35
Fatih Altaylı, tarımı bitiren AKP'ye Mars'ı işaret etti!
Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye’de tarımın bitirildiğini savunarak “Mars'ta tarım yapacağız deseler şaşırmam” dedi. Türkiye’nin kendi topraklarını bırakıp Sudan ve son olarak Venezuela’da toprak kiralayıp tarım yapacak olmasını eleştirdi. Fatih Altaylı, 
“Türkiye’de tarımı bitirip, tarımsal üretimi yerle yeksan edip 20 yılda üretimi arttırmak bir yana üretimi azaltan iktidarımız biliyorsunuz Sudan’da toprak kiralayıp tarım yapma hevesinde. Duyduğumuz kadarı ile şimdi bu hevese bir de Venezuela eklenmiş. Orada da toprak kiralayıp hububat üretimi yapacaklarmış. Ben hayatımda bilimsellikten bundan daha uzak bir şey ne gördüm ne duydum.” dedi.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Ben Türkiye’yi yönetenlerin bu çabalarını dünyayı yaşanabilir tutmaktansa, dünya bitince Mars’a yerleşiriz diyenlere benzetiyorum. Yahu bırakın Sudan’ı, Venezuela’yı, Türkiye’nin verimli topraklarında tarımı sürdürülebilir kılın.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı