Fatih Altaylı'ya anlattı: Mansur Yavaş neden aday olmadı?

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Fatih Altaylı'nın programına katıldı. Yavaş neden Cumhurbaşkanı adayı olmadığını anlattı.

GÜNDEM 17.03.2023, 23:10
Fatih Altaylı'ya anlattı: Mansur Yavaş neden aday olmadı?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk'te yayınlanan Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu. Yavaş neden Cumhurbaşkanı adayı olmadığını anlattı.
Mansur Yavaş'ın gündeme ilişkin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Her şeyden evvel Türkiye'de aday olmanın yolları belli. Ben adayım demekle olmuyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığına ben baştan beri şunu söyledim. Bir ittifak var. Eğer böyle bir şey olursa bile ittifakla sen olacaksın derlerse ben bunu görev sayarım dedim. Ben böyle bir görev verilirse ancak aday olabileceğimi söyledim. Ben adayım derseniz bunu zaten hareketlerinizle belli edersiniz. Hiç televizyona çıkmadan, siyasi demeç vermeden böyle bir şeyin ortaya çıkması garip.

Gençler 'Biz seni veya Ekrem Bey'i istiyoruz, aday olun' diyor. Böyle bir siyaset yok. Altılı Masa derse tamam ama tek başına işin içerisine girmek macera oluyor. Bir de sandık güvenliği sorunu var. 2014 yılı seçiminin mağduruyum ben. Seçim kurulu benim dönemimde verdiği kararın aksini referandumda verdi. 'Mühürsüz tutanaklar geçerlidir' dedi. Mühürsüz oy pusulaları sayıldı. Gençler bir insanı durup dururken sevmiyor. Demek ki gençlerin bizim hareketlerimizden siyaset tarzımızdan hoşlarına giden bir şey var.
Ben ülkücüyüm. MHP'den aday olmuşum. CHP'den belediye başkanı olmuşum. Siyasi kimliğim bana ait. Sayın Akşener, Altılı Masa'dan çıkınca beni aradı. 'Mansur Başkan ben senin veya Ekrem Bey'in aday olması gerektiğini söyledim' dedi. Bunlar siyasette yaşanıyor. Zaman zaman böyle krizler oluyor. Millet İttifakı'nın belediye başkanı olarak asla onların kırılmasını istemem. Beraber hareket etmek isterim.

Sayın Akşener büyük teveccüh gösterdi. Biz devam etmesi gerektiğini düşünüyorduk. Sayın Akşener dedi ki, 'O zaman elinizi taşın altına sokacaksınız, uzlaşma bu şekilde gerçekleşir' dedi. Bizim makam mevki derdimiz yok. Ankara, İstanbul belediye başkanlıkları güzel makamlar. Sayın Akşener'in arzusu üzerine 'Sizin orada olmanız lazım, yönetimde etkili şekilde vatandaşla kurduğunuz bağın devam etmesi gerekir' dedik. Bu da uygun bulundu. Meral Hanım önerdi, sayın genel başkanımız da kabul etti. Son gün oldu, birkaç saate sıkıştı. Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem İmamoğlu'nu ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerinin başında olsunlar diyecektik. Kendi gruplarının başında olmalarının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı