Fetih coşkusu Diyarbakır’da

Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’ın fethinin yıldönümü bu akşam online bir program ile kutlanacak…

GÜNDEM 27.05.2021, 04:35
1
Fetih coşkusu Diyarbakır’da
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından her yıl büyük törenlerle kutlanan Diyarbakır’ın İslam ile şereflenmesinin 1382’nci yılı bu sene online bir şekilde kutlanacak. Sosyal medya platformlarından canlı olarak yayınlanacak olan program, bu akşam saat 21’de başlayacak.
Yaptığı çeşitli organizasyonlarla milletimizin gönlüne dokunan Anadolu Gençlik Derneği (AGD), peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’ın fethinin 1382’nci yılını özel bir programla kutlayacak. Salgın nedeniyle sosyal medya platformlarından yayınlanacak program, bugün yapılacak. Akşam saat 21’de başlayacak olan programda fethin önemi bir kez daha aktarılacak.

Fethin 1382’nci yıl dönümü Anadolu Gençlik Derneği tarafından bu akşam büyük bir online program ile kutlanacak. Salgın nedeniyle AGD TV’nin YouTube hesabı, TV5, Kanal 42 gibi birçok ulusal ve yerel kanalda da yayınlanacak olan programda birçok etkinlik yer alacak. Fetih şöleni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak, tilavetin ardından selamlaşma konuşmasını AGD Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin yaparken, AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan programın ana konuşmasını gerçekleştirecek.

Programda Millî Görüş Hareketi’nin merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın daha önce gerçekleştirdiği bir konuşması yer alacak. Programda ayrıca Diyarbakır’ın Fethi Belgeseli de ekranlara taşınacak.

Mekke’nin fethinden kısa bir süre sonra İslam ordularının Bizans ile yaptığı savaş neticesinde Diyarbakır 639 yılında İslam ordularının büyük komutanları tarafından fethedilmişti. Binlerce sahabenin katıldığı savaşta yüzlerce sahabe şehit düşmüş ve defnedilmişti. Fetih ile birlikte Anadolu’nun tüm kapıları İslam’a açılmış, kısa bir zaman diliminde Anadolu’nun önemli bir bölümü İslam ile şereflenmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı