Google, Gemini'yi ücretli yapacak

Google'ın çatı kuruluşu Alphabet, yapay zeka destekli arama motorunda premium özellikler için ücret almayı planladığı iddiaları doğrulandı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 04.04.2024, 11:40
1
Google, Gemini'yi ücretli yapacak
Google'ın çatı kuruluşu Alphabet, yapay zeka destekli arama motorunda premium özellikler için ücret almayı planladığı iddia edildi. İddia, ismi açıklanmayan şirket yetkilileri tarafından doğrulandı.
Bloomberg HT'nin haberine göre, Financial Times'a (FT) konuşan yetkililer, Google'ın yapay zeka destekli arama motorunda premium özellikler için ücret almayı planladığı iddialarını doğruladı.
FT'nin aktardığına göre, şu an viral sohbet robotu ChatGPT'nin versiyonu olan Gemini adlı yeni yapay zeka asistanına erişim sağlayan şirket, premium abonelik hizmetlerine yapay zeka destekli arama özelliklerinin eklenmesi seçeneklerinin üzerinde çalışıyor.
Google, kullanıcıların geleneksel arama motorundan ücretsiz faydalanabileceğini ve abonelerin arama sonuçlarıyla birlikte reklam görmeye devam edeceklerini söyledi.
Reuters'a açıklamada bulunan bir yetkili de reklamsız bir arama deneyimi üzerine çalışmayı düşünmediklerini söyledi. Google'ın amacının abonelik tekliflerini geliştirmek için yeni premium hizmetleri geliştirmek olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:55
Güneş 05:29
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı