HDP'li Semra Güzel'in ilk ifadesi ortaya çıktı

Dokunulmazlığı kaldırılan ve dün gözaltına alınan HDP'li Semra Güzel'in ilk ifadesi ortaya çıktı. Güzel suçlamaları kabul etmedi.

ASAYİŞ 04.09.2022, 09:00
16
HDP'li Semra Güzel'in ilk ifadesi ortaya çıktı
PKK’lı Volkan Bora ile 5 yıl önce çektirdiği fotoğraflar basına yansıdıktan sonra milletvekilliği düşürülen ve hakkında yakalama kararı bulunan HDP’li  Semra Güzel, Edirne yolu üzerindeki bir dinlenme tesisinde, aynı araç içerisinde bulunan A.G. (43) ve F.D. (25) isimli şahıslar ile birlikte gözaltına alınmıştı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği İstanbul Adliyesinde, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandığı Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan Güzel'in ilk ifadesi ortaya çıktı.
"Silahlı terör örgütüne üye olmak"tan tutuklanan Güzel, hakimlik ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
İfadesinde, yargılama sürecini tamamen siyasi bir süreç olarak değerlendirdiğini belirten Güzel, "Bir kısım fotoğrafların da içinde bulunduğu gizli tanık beyanlarıyla içi doldurulmaya çalışılmış bir soruşturma yürütülmüştür. Bu fotoğraflara ilişkin bir tek ben yargılanmıyorum. Diğer yargılananlar tutuksuz yargılanmaktadırlar. Bugün benim üzerimden yargılanan HDP'dir. Bir seçim propagandası olarak değerlendiriyorum" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı