Hulusi Akar'dan 'tahıl koridoru' açıklaması: Prensipte anlaştık

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarından tahliye edilmesi beklenen tahıl yüklü gemilerle ilgili konuştu. Akar, genel prensipte anlaşıldığını açıkladı.

GÜNDEM 18.07.2022, 18:10 18.07.2022, 19:46
14
Hulusi Akar'dan 'tahıl koridoru' açıklaması: Prensipte anlaştık

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarından tahliye edilmesi beklenen tahıl yüklü gemilerle ilgili olarak İstanbul’da bir harekat merkezinin kurulmasının söz konusu olduğunu belirterek "Ukrayna limanlarındaki 25 milyon ton civarındaki tahıl ve gıda maddelerinin nakli için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hafta içinde de yeniden toplanmak suretiyle nihai kararın verilmesi ve oradaki tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde genel prensipte anlaşma yapıldı" dedi.
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Bakan yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Muhsin Dere ile birlik komutanlarının katılımıyla video telekonferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirildi.
Bakan Hulusi Akar, Ukrayna limanlarından tahliye edilmesi beklenen tahıl yüklü gemilerle ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Bakan Akar'ın açıklaması şöyle:
Ukrayna limanlarındaki 25 milyon ton civarındaki tahıl ve gıda maddelerinin nakli için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 13 Temmuz’da İstanbul’da dörtlü bir toplantı yapıldı. İlk defa Ukraynalılar ve Ruslar aynı masa etrafında oturdular BM mensuplarıyla beraber. Görüşmeler yapıldı. Bu hafta içinde de yeniden toplanmak suretiyle nihai kararın verilmesi ve oradaki tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde genel prensipte anlaşma yapıldı. Bunun somut uygulama planına dönüşmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu konuda İstanbul’da bir harekat merkezinin kurulması söz konusu. Bunların intikali sırasında ticari gemilerin korunması, emniyetinin sağlanması söz konusu.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı