İdamlara dur de!

Anadolu Gençlik Derneği mensupları, 12 İhvan üyesi hakkındaki idam kararını Mısır Konsolosluğu önünde protesto etti.

GÜNDEM 15.07.2021, 04:35
12
İdamlara dur de!
Mısır’da cunta mahkemesinin İhvan liderlerinden Muhammed Bedii, Safvet Hicazi ve Muhammed Biltaci’nin de aralarında olduğu 12 kişi hakkındaki idam kararı İstanbul’daki Mısır Konsolosluğu önünde protesto edildi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi tarafından haksız ve hukuksuz idam kararlarını tel’in için düzenlenen eylemde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, “Darbeci Sisi kendisine muhalif kimseyi istememektedir. Zalim Sisi, Mısır’ı açık cezaevini haline getirmiştir” dedi.
Darbeci Sisi yönetiminin Mısır’daki İhvan üyelerine yönelik aldığı idam kararlarına karşı İstanbul’da bir eylem düzenlendi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi tarafından Mısır Konsolosluğu önünde düzenlenen eylemde İhvan liderlerinden Muhammed Bedii, Safvet Hicazi ve Muhammed Biltaci’nin de aralarında olduğu 12 kişi hakkındaki idam kararları protesto edildi. Haksız ve hukuksuz idam kararlarını tel’in için yapılan eylemde, Mısır Konsolosluğu binasına denizden Rabia görseli ve idamla yargılanan İhvan-ı Müslimin üyelerinin fotoğrafları yansıtıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan protesto, basın açıklamalarının yapılmasıyla birlikte Mısır’daki mazlumlar için yapılan dua ile son buldu.
Mısır Konsolosluğu önünde yapılan eylemde bir basın açıklaması yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, “Mısır’da yapılan yargılamalar sivil mahkemeler tarafından değil, askeri mahkemeler tarafından yürütülmektedir. Burada verilen kararlar adil bir biçimde verilmiş kararlar değildir. Bu zamana kadar yüzlerce kişi idam cezasına çarptırılmış ve aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 91 kardeşimizin idam cezası infaz edilmiştir. İdam cezası verilenlerin çoğu Mursi’yi destekleyen Müslüman Kardeşler teşkilatının üyeleridir. Darbeci Sisi kendisine muhalif kimseyi istememektedir. Kendisine muhalif olan herkes için Mısır’ı açık cezaevi haline getirmiştir, getirmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.  
Suriye, Irak, Mısır, Yemen ve birçok İslam ülkesinde yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizmin olduğunu belirten Yunus Genç, “Irkçı emperyalizm, bölgeyi neredeyse bütün uluslararası haber ajanslarında etnik ve mezhepsel adlandırmalar ile tasnif eden, tasnifte işine geldiğinde etnik yapıyı, işine geldiğinde mezhep farklılığını kullanan yapıdır. Bölge insanlarının emperyalizme karşı ortak bir tavır sergilemesini önleyebilmek için her dönemde ırkçılığı ve mezhepçiliği körüklemişler, provokatif olaylarla, darbelerle bölge insanını birbirine düşürmüşlerdir. Bugün aynısı Mısır başta olmak üzere birçok ülkede Siyonist ve emperyalist yapı tarafından tatbik edilmektedir” şeklinde konuştu.
Yunus Genç, “Bugün buradan zalim darbeci Sisi yönetimine bu zulümleri bir an önce durdurun diyoruz. Zalim darbeci Sisi yönetimi cezaevinde tuttuğu masum insanları bir an önce bırakmalı ve zulümlerine son vermelidir. AGD ve MGV mensupları olarak Mısır’daki zulümler bitene kadar, mazlum coğrafyalar özgürlüğüne kavuşana kadar kıyama durmaya devam edeceğiz. Zalimlerin karşısında olmayı, mazlumlara kol kanat germeyi sürdüreceğiz. Unutmasınlar ki; bu zalimlikleri ebedi olamaz, kötülük muhakkak hüsrana uğrayacaktır. Kim hangi planın içinde olursa olsun adil bir düzen muhakkak tesis edilecektir” ifadelerini kullandı.
Eylemde İhvan adına konuşan Amr Adel, Mısır halkının 80 seneyi aşkın bir süredir zulüm altında yaşadığını belirterek, “Bugün Mısır’da sadece 12 Müslüman’ın idamı söz konusu değil, 100 kişinin idamı söz konusu. Şu an Mısır’da İslam davasının önderleri, liderleri zindanlarda mahkûm edilmiş durumda. Biz buradan tüm dünyaya sesleniyoruz, Mısır’daki zulüm ve idamlar bir an önce sona ermelidir. Mısır’daki zalim cunta maalesef İhvan’ı devirdi. Tüm İslam âlemine ve Türkiye’den bize dua etmeleri istiyoruz. Biz ümmetiz ve biriz. Şu an Mısır’da bir zulüm var ve kardeşlerimizin Mısır’a yardım etmesi lazım” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı