Son Dakika

“İktidar, çiftçimizin derdine derman olmalı”

Saadet Partisi Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Güler, resmi rakamlara göre hem tarım alanlarının hem de çiftçi sayısındaki azalmanın vatandaşları zor durumda bıraktığını ifade etti.

GÜNDEM 20.05.2022, 06:50
2
“İktidar, çiftçimizin derdine derman olmalı”
Saadet partisi Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Güler, “Bugün de tarihtekine benzer bir şekilde toprağı ekenlerin tüm insanlığı biçimlendirmekte olduğunu görüyoruz. İşte bu nedenle toprağa verilen emek insan yaşamında ve ülke kalkınmasında büyük önem arz ediyor. Ancak maalesef toprağa ve toprağı işleyen çiftçilere hak ettiği değerin verilmediğini üzülerek ifade etmek zorundayız” dedi.

Türkiye’nin ve Antalya’nın giderek tarım alanında dışa bağımlı bir hale geldiğini vurgulayan Güler, özellikle fiyatlarda yaşanan artışın sebebinin dışa bağımlılık olduğunu belirterek, “Ülke içerisinde tarımsal üretim kapasitemizin giderek azalması gıdada dışa bağımlılığımızın artmasına neden olacak su götürmez bir gerçektir. Şu anda gıda fiyatları noktasında bu bağımlılığın olumsuz etkilerini görüyoruz, yaşıyoruz ne yazık ki. Bu açıdan bakıldığında tarım, acilen önlem alınması gereken çok ciddi bir güvenlik meselesi haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı