Son Dakika

İl Sağlık Müdürü: 'İstanbul kısıtlamaların kaldırılmasına hazır'

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1 Mart'tan itibaren kısıtlamaların azaltılmasına hazır olduklarını belirtti.

GÜNDEM 20.02.2021, 17:00
13
İl Sağlık Müdürü: 'İstanbul kısıtlamaların kaldırılmasına hazır'
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın illerin Sağlık Bakanlığı'nın kriterlerine göre dört gruba ayrılarak Mart başında normalleşmeye geçeceğini açıklaması sonrası İstanbul’da salgının seyri ve vaka sayılarının normalleşmeye uygun olup olmadığı konuşulmaya başlandı. 
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, il olarak iyi bir durumda bulunduklarını ve 1 Mart'tan itibaren kısıtlamaların azaltılmasına hazır olduklarını belirtti.
Memişoğlu, “Süreç olarak şu anda iyi bir pozisyondayız. Hasta sayılarımız minimize edilmiş durumda hastanelerde yoğun bakımlarımız ve hasta yoğunluğumuz azalmış durumda inşallah böyle devam eder. Salgın süreci şunu gösterdi ki Türkiye hem sağlık alt yapısında hem teknoloji insan gücü anlamında çok güçlü olduğunu dünyaya da gösterdi. Türkiye şu ana kadar çok başarılı bir süreci sürdürmekte. Salgın şu anda Türkiye’de azalmaya başladı. Tabi ki bitmedi yükselme ihtimali her zaman var. Onun için tedbiri elden bırakmamamız lazım. İnsanların da hem ekonomik hem de uzun süreçli böyle kapamaların ve kısıtlamaların psikolojik baskısını yaşadığının da farkındayız” dedi.
Memişoğlu uygun görülmesi halinde İstanbul'da kısıtlamaların kaldırılabileceğini, gevşemeden sonra da önlemlere dikkat edilmesi halinde bir sorun çıkmayacağını aktardı.
Üçüncü dalga ihtimali de değinen Memişoğlu, “3. dalga olabilir ama bunu bir denge olarak kullanmamız lazım. Yükselmesini Sağlık Bakanlığı’nın elektronik alt yapısıyla anlık ölçüyoruz. Biz tahmini şöyle böyle yapalım ile değil bilimsel verilerle yapıyoruz. Yükselme ve düşme trendini görüyoruz. Şu andaki düşüş ve düşme trendi boyunca biraz daha gevşemenin insanları, esnafımızı, öğrencilerimizi okullarımıza kavuşturmanın zamanının geldiği 1 Marttan itibaren Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edildi. Toplumun uyumundan gerçekten çok memnunuz. Esasında devamlı kapatma ve kısıtlamalarla yönetilecek bir süreç değil. Kısıtlamalar belirli program çerçevesinde gevşetilebilir” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı