İmamoğlu’nun 2012’de attığı tweet yeniden gündem oldu

Ekrem İmamoğlu'nun 2012 yılında sosyal medyada yaptığı açıklamasında, "Beylikdüzü'nde iktidar olmadan bize uyku yok, bilin ki ardından İstanbul'da ve Türkiye'de iktidarız." ifadelerini kullanmıştı.

GÜNDEM 06.03.2023, 23:00
2
İmamoğlu’nun 2012’de attığı tweet yeniden gündem oldu
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi liderleri, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş vaadiyle bir araya geldi ve "Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası" adlı metni imzaladılar. Metnin 12. maddesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklarını belirtiyor.
Ortak açıklamada, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacakları ifade edildi. Bu açıklamanın ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2012 yılında yaptığı "Beylikdüzü’nde iktidar olmadan bize uyku yok, bilin ki ardından İstanbul'da, Türkiye’de iktidarız" paylaşımı yeniden gündeme geldi.

İmamoğlu'nun bu paylaşımı, cumhurbaşkanı yardımcısı olma ihtimali hakkında spekülasyonlar yapılmasına yol açtı. 6 liderin imzaladığı metindeki bu madde, İmamoğlu'nun ve Yavaş'ın siyasi kariyerlerinin geleceği için önemli bir adım olarak görülüyor. Ancak, cumhurbaşkanlığı sistemi ve cumhurbaşkanlığı yardımcılığı pozisyonunun nasıl şekilleneceği henüz netleşmediği için, bu spekülasyonlar şu anda sadece tahminlerden ibaret.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı