İngiltere’nin yeni Başbakanı Rishi Sunak oldu

İngiltere’nin yeni başbakanı, Boris Johnson hükümetinde Maliye Bakanı olarak görev alan Rishi Sunak oldu.

DÜNYA 24.10.2022, 18:55
6
İngiltere’nin yeni Başbakanı Rishi Sunak oldu
İngiltere Başbakanı Liz Truss’ın istifasıyla boşalan Muhafazakar Parti Genel Başkanlığı’na, Johnson hükümetinin Maliye Bakanı olan Rishi Sunak seçildi. Penny Mordaunt’ın adaylıktan çekilmesi üzerine Sunak, milletvekilleri ve parti üyeleri arasında bugün yapılan seçimi kazandı ve böylece İngiltere’nin yeni başbakanı oldu. Sunak, “Artık istikrara ve birliğe ihtiyacımız var. Partimizi ve ülkemizi bir araya getirmek en büyük önceliğim olacak” dedi.
Rishi Sunak, Muhafazakar Parti binasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Eski Başbakan Truss, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Muhafazakar Parti Lideri ve Başbakanımız olarak atanan Rishi Sunak’ı tebrik ederim. Sana desteğim tam.” dedi.
“Liz Truss'u ülkeye yaptığı kamu hizmetinden dolayı saygıyla anıyorum. Yurt içinde ve yurt dışında, büyük bir değişim döneminde ve son derece zor koşullar altında haysiyet ve zarafetle liderlik etti. Meclis'teki meslektaşlarımın desteğini almaktan, Muhafazakar Parti’nin genel başkanlığına seçilmekten onur duyuyorum.
Mükemmel bir ülke olan Birleşik Krallık'a çok şey borçluyum. Ancak şüphesiz derin bir ekonomik sorunla karşı karşıyayız. Artık istikrara ve birliğe ihtiyacımız var. Partimizi ve ülkemizi bir araya getirmek en büyük önceliğim olacak. Çünkü karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelmenin, çocuklarımız ve torunlarımız için daha iyi, daha müreffeh bir gelecek inşa etmenin tek yolu budur. Size dürüstlük ve alçakgönüllülükle hizmet edeceğime ve her gün İngiliz halkına hizmet etmek için çalışacağıma söz veriyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı