İşgalcilerden ateşkes görüşmelerinde küstahça istek!

Gazze'de devam eden savaşın sonucunda gerçekleştirilen ateşkes görüşmelerinde Siyonistler küstahça Gazze’nin kuzeyinin tamamında yerleşim birimlerinin çoğaltılmasını istiyor

DÜNYA 24.03.2024, 15:30
İşgalcilerden ateşkes görüşmelerinde küstahça istek!
İşgalci İsrail’in Gazze’deki soykırımı devam ederken savaşın ertesi gününe dair konular da konuşulmaya devam ediyor. Direniş güçleri ateşkes görüşmelerinde İsrail’in Gazze’den tamamen çekilmesini şart koşarken Yahudi yerleşimciler Siyonist hükümetten Gazze’nin kuzeyinin tamamında yerleşim birimlerinin çoğaltılmasını talep ediyor.
İsrail Parlamentosu (Knesset) Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Zvika Vogel, İsrail'in savaşı Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Yahudi yerleşim birimlerini inşa ederek bitirmesi gerektiğini söyledi.
İsrail televizyonu ‘’7’’ nin aktardığına göre Vogel, dünyanın galipleri sevdiğini ve bu nedenle Filistinlilere 7 Ekim'in bedelini Gazze'de toprak sahibi olamayarak ödetmenin gerektiğini ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde İsrail işgal hükümetinin hazırladığı bir rapor, Aksa Tufanı Harekatı'nın başladığı 7 Ekim'den bu yana çeyrek milyondan fazla işgalcinin yerleşim yerlerinden kaçtığını ortaya koydu.
Raporda, işgal yetkililerinin 164.000 İsrailliden ikamet yerlerini terk etmelerini istediği, diğer 150.000 kişinin ise yetkililerden herhangi bir emir veya tavsiye almadan kuzey ve güneydeki çeşitli bölgelerden kaçmaya karar verdiği belirtildi.
Haber: Hamza Korkmaz

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı