Son Dakika

İstanbul'da kiraların düştüğü ilçeler

Yapılan açıklamalar ve yürürlülüğe sokulan yaptırımların ardından yüksek kira fiyatlarında aşağıya doğru bir hareketlenme yaşandı. İşte İstanbul'da kira fiyatlarının düşüş eğilimi gösterdiği o ilçeler

EKONOMİ 13.08.2022, 22:45
2
İstanbul'da kiraların düştüğü ilçeler
İstanbul'un ilçelerinde yüzde 4-13 arasında değişen düşüşler gözleniyor. Emlakjet verilerine göre İstanbul’da haziranda yüzde 6, temmuzda yüzde 8 artış gözlemlenirken, Beşiktaş ilçesinde ortalama kiralarda temmuzda yüzde 10 azalma görüldü.

Bahçelievler, Ataşehir ve Çekmeköy, son bir ayda kira fiyatlarında düşüşün yaşandığı diğer ilçeler oldu. Bu ilçelerde düşüşün, hem yüksek ortalama fiyatlardan dolayı doygunluğun oluşması hem de talebin bölgeler arasında kayması ve bazı bölgelerde azalması sonucu yaşandığı ifade ediliyor.
Üç büyük il bazında yaşanan fiyat hareketliliğine bakıldığında; İstanbul’da yüzde 6, Ankara’da yüzde 8 artış kaydedilirken, fiyatlar İzmir’de yüzde 4 azaldı. Özellikle son dönemde sert fiyat geçişlerinin gözlemlendiği Antalya’da yükselişin durduğu ve aşağı yönlü hareketin başladığı anlaşılıyor. Antalya’da kiralık fiyatlarının yüzde 7 oranında düştüğü görülüyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı