''Kamu çalışanlarına ilişkin eksik düzenlemeler tamamlanmalı''

2023 seçimlerine sayılı günler kaldı… Türkiye-Kamu-Sen Başkan Vekili Talip Geylan, kamu çalışanlarının beklentilerinin karşılanması için çağrıda bulundu…

GÜNDEM 22.03.2023, 04:35
1
''Kamu çalışanlarına ilişkin eksik düzenlemeler tamamlanmalı''

Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili seçimlerine 53 gün kalırken, Türkiye Kamu-Sen Başkan Vekili Talip Geylan, seçim öncesinde eksik düzenlemelerin tamamlanmasını isteyerek, kamu çalışanlarının beklentilerinin karşılanması gerektiğini ifade etti. Geylan, özellikle TBMM tatile girmeden önce gerekli adımların atılması için çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili Seçimleri’ne 53 gün kalırken, kamu görevlilerinin beklentileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Başkan Vekili Talip Geylan, kamu görevlilerinin birçok eksik düzenleme sebebiyle mağdur olduğunu ifade ederek, mağduriyetlere karşı düzenleme çağrısında bulundu.

Özellikle ek göstergede bir revize gerektiğine dikkat çeken Geylan, sözleşmeli personel ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personellerin düzenleme beklediğini belirterek, “Kamu çalışanları hükümetten adım bekliyor. TBMM tatile girmeden, yani seçimden önce eksik düzenlemeler tamamlanmalıdır. Özellikle birinci dereceye inmiş olan tüm kamu çalışanlarının ek göstergesi 3600 olarak revize edilmelidir. Kadroya geçirilen sözleşmeli memurlarımızın -başta mazeret tayinleri olmak üzere- kadrolu diğer meslektaşlarının sahip olduğu tüm haklara kavuşması için tedbirler hızlıca hayata geçirilmelidir. Öte yandan, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan memurlarımızın genel hizmetler sınıfına alınması için de düzenleme yapılması olmazsa olmazımızdır. Türkiye Kamu-Sen, toplu sözleşmede kırmızı çizgi olarak ilan ettiği bu hususlarla ilgili mücadelesini kesintisiz sürdürecektir” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı