Mehmet Şimşek açıklamıştı: KDV düzenlemesinin detayları belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bazı lokanta ve kafelerin KDV oranını suistimal ederek müşterilerden daha az vergi aldığını tespit etti. Bu duruma karşı harekete geçen Bakanlık, Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ taslağı hazırladı. İşte söz konusu tebliğin detayları..

EKONOMİ 17.04.2024, 10:00
1
Mehmet Şimşek açıklamıştı: KDV düzenlemesinin detayları belli oldu
Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yaklaşık 41 bin mükellef KDV oranı uyumsuzluğu açısından denetlendi. Bazı lokanta ve kafelerin KDV oranını suistimal ettiğini tespit edildi.
Söz konusu suistimalleri önlemek ve rekabet eşitliğini sağlamak için Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ taslağı hazırlandı.

Lokanta, kafe ve pastane gibi işletmeler, tüm yiyecek ve içecek satışlarında KDV'yi yüzde 10 olarak hesaplayacak. Bu durum, telefon veya internet üzerinden sipariş suretiyle yapılan satışları da kapsıyor.  Ayrıca yiyecek ve içecek hizmetlerine yönelik işyeri ruhsatı bulunmasa da müşterilere servis yapılan işletmelerin satışları da yüzde 10 KDV'ye tabi olacak.

Bakanlık yetkilileri, söz konusu düzenlemenin KDV oranlarında herhangi bir artış olmadığını, sadece suistimalleri engellemeyi amaçladığını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı