Son Dakika

Mustafa Balbay yazdı: Mehmet Ali Çelebi AKP’den nereye geçer?

Gazeteci Mustafa Balbay bugünkü köşesinde AKP’ye geçişi çok konuşulan Mehmet Ali Çelebi’nin buradan da başka partilere geçebileceğini öne sürdü.

GÜNDEM 15.10.2022, 12:55
8
Mustafa Balbay yazdı: Mehmet Ali Çelebi AKP’den nereye geçer?
CHP’den ayrıldıktan sonra bir müddet Gelecek Partisi’ne ardından da bağımsız olarak siyaset yapan Mehmet Ali Çelebi son olarak AKP’ye geçti. Gazeteci Mustafa Balbay da bugünkü köşesinde gündem olan bu parti değişimini ele aldı. Balbay, Çelebi’nin AKP’den de başka partiye geçebileceğini söyledi.
Ergenekon davaları sürecinin sembol isimlerinden biri olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin son süreçte AKP’ye geçmesi büyük gündem olmuştu. Günlerdir Mehmet Ali Çelebi’nin iktidar partisine dahil olması konuşulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan Çelebi’nin AKP rozetini bizzat kendisinin takacağını söyledi. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay ise Silivri Cezaevinden de tanıdığı Mehmet Ali Çelebi’yle ilgili olarak “Buradan başka yerlere de dönebilir” ifadesini kullandı.
Balbay “Teğmen Çelebi AKP’den nereye geçer?” başlıklı yazısının son bölümünde şu ifadeleri kullandı:
Bir kişi “değiştim” deyip, başka bir siyaset yolu seçebilir. Ancak bunu yaparken kendisini oraya taşıyan sürece hakaret ederse, seçtiği yeni yola gerekçe olarak geldiği yeri gösterirse buna değişim denmez, döneklik denir. Dik duruyorum derken, dik açılarla dönüşün elbet sınırı da yoktur. Çelebi buradan başka yerlere de dönebilir!Silivri duruşmalarında cuma günleri “talep” konuşmaları olurdu. Tutuklu sanıklar, “tahliye” talebinde bulunurdu. Çelebi burada da farkını gösterir, hukuksuzluğu ağır bir dille eleştirir, sözünü şöyle noktalardı:“Mahkemenizden hiçbir talebim yoktur!”Kim bilir belki de tüm taleplerini bugünlere sakladı!

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı