Son Dakika

Öğ-Der 11’inci kısa film senaryo yarışmasında ödül alanlar belli oldu

Şuurlu Öğretmenler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 11’inci Kısa Film Senaryo Yarışmasının ödül sahipleri belirlendi… Ödül Programı İse 26 Kasım’da…

GÜNDEM 25.11.2022, 07:05
1
Öğ-Der 11’inci kısa film senaryo yarışmasında ödül alanlar belli oldu
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) tarafından her sene farklı konular üzerinden düzenlenen kısa film senaryo yarışmasının 11’incisi bu sene de gerçekleştirildi. Bu sene belirlenen tema “Engelli Olmak” olurken, 11’inci Kısa Film Senaryo Yarışması’nda ödül alan isimler belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından da desteklenen yarışmada birbirinden uzman isimler jürilik gerçekleştirdi.

Yarışmaya katılan her yarışmacıya teşekkür eden ÖĞ-DER Tanıtma Komisyonu Başkanı Abdurrahman Erbaş, birbirinden kıymetli yarışmacıların yarıştığını belirterek, “Jüriler verdikleri puanları genel merkeze yolladı, biz de bu oylamaları topladığımızda en fazla puanı alan yarışmacılardan ödül alanlar belli oldu. Jürimizin işi zordu, gerçekten birbirinden güzel eserler arasından birilerini seçmek durumundaydılar. Herkesin birincisi farklı olabiliyor ama sonuçta tüm jürinin puanlarının toplamında en fazla puanı alan senaryo ipi göğüslüyor. Yarışmaya katılan emek veren eserlerini gönderen herkese teşekkür ediyoruz. Tüm yarışmacılarımıza katılım belgesi göndererek emeklerinin tarafımızdan ne kadar değerli olduğunu kendilerine de bildirmiş olacağız” dedi.  

Yarışma sonucuna göre jürilerden en yüksek oyu alarak birinci olan yarışmacı, Antalya’dan Zekiye Turan tarafından yazılan “Çiçek” adlı senaryosu olurken, Karaman’dan katılan Merve Uzun “Söylemesem de” adlı senaryosuyla ikinci oldu. İstanbul’dan Esma Çetin ise “Hangimiz Engelli” adlı senaryosuyla üçüncü oldu. Ayşe Şasa Özel ödülünü ise “Hayat Öğretir” adlı senaryosuyla Ankara’dan Aysel Funda Ayas alırken, Ahmet Uluçay özel ödülünü ise Manisa’dan yarışmaya katılan Ali Ufuk “Okulda İlk Gün” adlı senaryosuyla kazandı. Yarışmanın ödül töreninin 26 Kasım 2022 Cumartesi günü Ankara’da EBS Otel’de yapılacağı belirtildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı