Özgür Demirtaş, asgari ücrete yeni ömür biçti: Kasım'da işi biter!

AKP iktidarının ekonomi politikalarına getirdiği sert eleştirilerle bilinen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yeni asgari ücretle ilgili yaptığı dikkat çekici paylaşımla bir kez daha gündemi sarstı.

EKONOMİ 02.07.2022, 00:15
Özgür Demirtaş, asgari ücrete yeni ömür biçti: Kasım'da işi biter!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü açıklamasıyla birlikte asgari ücret 4253 TL'den 5500 TL'ye yükselirken, Türkiye'de bir türlü önüne geçilemeyen yüksek enflasyonun yeni asgari ücreti ne kadar sürede eriteceği tartışmaları da beraberinde geldi.
2022 Ocak ayında yaptığı asgari ücret analiziyle adeta Haziran ayında yaşanacakları özetleyen Prof. Dr. Demirtaş, 5500 TL'ye yükseltilen yeni asgari ücretle ilgili de dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
Yeni asgari ücretin de dar gelirli vatandaşa uzun soluklu bir alım gücü kazandırmayacağını vurgulayan Demirtaş, ''Kasım ayında yapılan zammın hiçbir işe yaramadığı görülecek'' diyerek asgari ücretin eriyip tükeneceği tarihi açıkladı.
İşte Özgür Demirtaş'ın o paylaşımları:
1) Bundan aylar önce Asgari ücrete yeni bir zam yapılacağını söylemiştim. Hem Sayın Cumhurbaşkanı, hem sayın Bakan HAYIR öyle bir artış gündemimizde YOK diye açıklama yapmıştı. Ben de HENÜZ bilmiyor olsanız bile yapacaksınız demiştim! Bugün yaptılar…
2) Kasım gibi bu zammın da Hiçbir işe yaramadığı görülecek. Dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan ekonomi ve para politikası hataları ile ülkenin ne büyük çıkmaza girdiği anlaşılacak. Sayıca çok fazla olan Asgari ücretli arkadaşlarım da bunu canları yanarak anlayacak. Üzgünüm


Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı