Provokasyon mu? Yolcuların telefonuna uçak kazası fotoğrafı gönderdi

İsrail'den Türkiye'ye gidecek olan uçaktaki yolcuların cep telefonlarına uçak kazası fotoğrafları gönderildi. Uçuş son anda iptal edildi.

DÜNYA 10.05.2022, 16:35
5
Provokasyon mu? Yolcuların telefonuna uçak kazası fotoğrafı gönderdi
AnadoluJet'in Tel Aviv - İstanbul seferini yapacak olan TK-7709 sefer sayılı 165 yolculu uçağında büyük korku yaşandı.
Kalkıştan kısa bir süre önce yolcuların cep telefonlarına uçak kazası enkazı fotoğraflarının yollanması üzerine tarifeli uçak pistten geri döndü.

Yolcular durumu kabin ekibine söyledi. Kaptan pilot, Ben Gurion Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek durumu bildirdi. Uçak, güvenlik nedeniyle park yerine geri döndü. Uçağa güvenlik güçleri geldi. Emniyet güçlerinin uçak içerisindeki kontrollerinin devam ettiği aktarıldı.
Anadolu Jet uçağında yaşanan olay ile ilgili olarak soruşturma başlatılırken, görselleri kimin ya da kimlerin gönderdiğine dair bir bilgi verilmedi.
İsrail Sivil Havacılık Dairesi tarafından yapılan açıklamada, “Kalkıştan önce yolculara uçak kazası enkazı görüntüleri gönderildikten sonra uçak kapıya geri döndü” duyurusunu yaptı.
İsrail medyasında yer alan İsrail Sivil Havacılık Dairesi açıklamasında, “Uçak terminale geri döndü ve güvenlik güçleri yolcuların hiçbir tehlike altında olmaması için gerekli önlemleri aldı. Uçaktaki yolcular ve bagajlarında incelemeler başlatıldı” denildi.
Yerel basın, fotoğrafları gönderen kişinin uçağın içinde olduğuna inandıklarını aktarırken, gönderilen fotoğraflardan birinin 2013 yılında San Francisco’da düşen Asiana Airlines’a ait bir uçak olduğunu duyurdu.
Yetkililer gönderilen ikinci uçağın ise 2009’da Amsterdam’da düşen THY’e ait bir uçak olduğunu açıkladı. O kazada 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı