Son Dakika

Ravza Kavakcı Kan kimdir?

Ravza Kavakcı Kan, AK Parti'de üç dönemdir vekillik yapıyor. Bir dönemin sembol ismi Merve Kavakcı'nın kardeşidir. Ravza Kavakcı Kan'ın hayatı merak ediliyor. Peki, Ravza Kavakcı Kan kimdir?

GÜNDEM 27.07.2021, 21:10
52
Ravza Kavakcı Kan kimdir?
Ravza Kavakcı Kan, AK Parti’yi temsilen üç dönemdir TBMM’de milletvekilliği görevinde bulunuyor. 1999 yılında başörtüsü krizi ile Meclis’te Bülent Ecevit tarafından skandal bir muamele ile yuhatılan Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakcı’nın kız kardeşidir. Ravza Kavakcı’nın ismi İBB’den aldığı eğitim bursu karşılığında 6 yıl 8 ay mecburi hizmette bulunması gereken, 2 Eylül 2013’te Türkiye'ye döndükten sonra bu hizmeti gerçekleştirmediği iddialarıyla gündeme geldi. 2019 yılında bu iddiaların basına yansımasının ardından söz konusu haberlere yayın yasağı getirildi. İddiaya göre dönemin İBB yönetimi, Kavakcı’nın eğitim masrafları için Kavakcı’ya 155 bin dolar ve 59 bin TL ödenmiş. İddialarla ilgili konu yargıda…
Ravza Kavakcı’nın hayatı merak edilenler arasında yer alıyor. Ravza Kavakcı’nın biyografisi, kaç yaşında olduğu, Ravza Kavakcı Kan kimdir içeriğimizde…

Ravza Kavakcı Kan 30 Mart 1972 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 21. dönem Fazilet Partisi İstanbul Milletvekili Merve Kavakcı'nın kız kardeşidir.
Bilgisayar Mühendisi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi; Dallas Texas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi İİB Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Washington, DC'de Howard Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi bölümünde doktorasını yaptı.
2008'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Metro İstanbul Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de tasarım mühendisi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Metro İstanbul'un sağladığı bursla yaklaşık beş yıl boyunca Washington, DC'de Howard Üniversitesi'nde siyaset bilimi doktorası yaptı.
Belbim AŞ'de, İBB Avrupa Birliği Müdürlüğü'nde ve İstanbul Ulaşım AŞ'de çalıştı.
Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Öğretim Görevliliği, Postkolonyal Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği ve KADEM Akademik Komisyon Üyeliği görevlerinde bulundu.
25. Dönem, 26. Dönem ve 27. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak seçildi. 2015-2018 yılları arasında 3 dönem AK Parti MKYK'da ve bir dönem İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak MYK'da yer aldı.
25 ve 26. dönemde AB Uyum Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu Üyelikleri ile BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Parlamenterler Forumu Çalışma Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Dr. Ravza Kavakcı Kan, 27. Dönemde TBMM Parlamentolararası Birlik (PAB) Komisyonu Başkanı ve Dijital Mecralar Komisyonu Üyesidir.
Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta derecede Arapça bilen Ravza Kavakcı Kan, Osman Kan ile evli ve 1 çocuk annesidir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı