Remzi Özdemir’den dolar bombası: Ucuza dolar satılıyor

Ekonomist Remzi Özdemir dolar kuruna gizli bir operasyon gerçekleştirildiğine dair bir iddiada bulunarak “Dolar kurunda bir kurum ya da kişiye bir tanzim satış yapıldı” diye konuştu.

EKONOMİ 01.08.2022, 20:00
3
Remzi Özdemir’den dolar bombası: Ucuza dolar satılıyor
Dolar kuru 18 TL bandına tırmanmışken arka kapıdan ucuza dolar satıldığı iddia edildi. Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir dolar kurunda yaşanan son fiyat hareketleriyle ilgili oldukça sansasyonel bir açıklama gerçekleştirdi. Ekonomist Remzi Özdemir’in yapılan bir arka kapı operasyonuyla bir kurum ya da kişiye ucuza dolar satıldığını söyledi.

Piyasalarda ani bir operasyonla 500 milyon dolarlık bir satış yapıldığını belirten Remzi Ödemir “Şu anda yarım saat önce bir müdahale oldu dolara. Net müdahalesi oldu. Bunu da ilk kez burada söylemiş olalım. Beş yüz milyon dolarlık bir satış oldu. Ve bu satış öyle normal bir satış değil de direk 17.75 TL’ye kadar doları çekti. Şimdi burada şöyle bir şaibe var bana göre. Tartışması gereken ki bunu bankacılar da söylüyor. Acaba bu bir arka kapı operasyonu mu? Yani mi? Doların 18 TL’ye gitmesini engellemek mi? Yoksa Birilerine tanzim satış mı yapıldı? . Müdahale sürekli var aslında ama Eskiden bu tür tanzim satış adını verdiğimiz satışlar daha sık oluyordu ama uzun süredir olmuyor. Sadece bugün 12.00 ile 13.00 arasında yaklaşık bir beş yüz milyon dolar ki bu da yine bankacıların tahmini bir rakamı belki daha da fazla olabilir 17.75 TL’den dolara bir geçiş oldu. Tabii bunu kim aldı? Kim sattı? Biz bunu bilemiyoruz. Ama elinde dövizi olan bir insan 18 TL sınırlarında dolara alıcı varken bir anda onu kalkıp da eğer 17.75’e veriyorsa insanın burada kafası çok ciddi anlamda karışır. Bana göre burada bir müdahaleden çok bir kurum ya da kuruluşa ya da kişiye bir tanzim satış yapıldı. Tabii bu tanzim satışı kimin yaptığını bilmiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı