Son Dakika

Rusya ile ABD masaya oturuyor! Tarih ve yer belli oldu...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile stratejik istikrar konusunda yeni tur toplantının eylülde yapılacağını söyledi.

DÜNYA 31.08.2021, 14:20
6
Rusya ile ABD masaya oturuyor! Tarih ve yer belli oldu...
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre'de yapılması düşünülen stratejik istikrar zirvesinde bir araya gelme konusunda anlaştığını belirtti. Lavrov, başkent Moskova'da yaptığı açıklamada, stratejik istikrara ilişkin olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile  ABD Başkanı Joe Biden'ın daha önce görüşme yaptığı anımsatıldı.

Lavrov bazı silah kategorilerinin sınırlandırılmasına ilişkin altyapının henüz oluşturulmadığına  dikkat çekerek  "Yeni tur toplantı, eylülde yapılacak. Nükleer ve nükleer olmayan, saldırı ve savunma amaçlı kullanılan tüm stratejik silahları Amerikalılar ile anlaşma konusu yapmayı teklif ediyoruz." dedi.
Ortak bir nokta arayışı içinde olduklarını yineleyen Lavrov, "Washington'un nükleer savaşın kabul edilemez olduğu yönündeki anlayışı, sadece Putin ve Biden görüşmesinde değil, müzakere sürecinde de somut eylemlerle doğrulanıyor." diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden, 16 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentinde görüşmüştü.
Putin ve Biden'ın yayımladığı ortak bildiride, nükleer savaşta kazananın olmayacağı belirtilmiş, böyle bir savaşın asla başlatılmamasına yönelik bağlılık teyit edilmişti.
Söz konusu görüşmede, varılan anlaşmaların devamı niteliğinde, Rusya ve ABD heyetleri, 28 Temmuz'da Cenevre'de stratejik istikrar konusunda toplantı yapmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı