Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nden TBMM için ortak aday kararı

Gözler yarın ki TBMM Başkanı seçimini çevrilirken partilerin adayları da belli olmaya başladı. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ortak aday çıkarma kararı aldı. Aday, Serap Yazıcı Özbudun gösterildi.

SİYASET 07.06.2023, 00:05
Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nden TBMM için ortak aday kararı
Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi arasında varılan mutabakat sonucu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı adayı gösterildi. Yeni TBMM Başkanı'nın yarın yapılacak oylama sonucu belli olması bekleniyor.
Saadet Partisinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

TBMM Genel Kurulu, 7 Haziran'da geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli Başkanlığı'nda toplanacak. Gizli oylama ile yeni Meclis başkanı seçiminin ilk turu yapılacak. İlk 2 oylamada 400, sonuç alınamazsa 3'üncü oylamada salt çoğunluk olan 301 kabul oyu ile başkan seçilebilecek.
Üçüncü oylamada da salt çoğunluk sağlanamazsa; bu oylamada en çok oy alan 2 aday için 4'üncü oylama yapılacak ve en fazla oy alan üye başkan seçilmiş olacak.
Meclis başkanı belli olduktan 1 hafta sonra da TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belirlenecek.
"Yapılan istişareler neticesinde, Saadet Partimiz ile Gelecek Partisi arasında 28. Dönem TBMM Başkan adayı hususunda bir mutabakata varılmıştır. Bu doğrultuda TBMM başkanlığı için ortak adayımız Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun'dur. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı