Seçim anketi: Son anket sonucu Cumhur İttifakı'nı panikletecek

Erken seçim gölgesinde bir seçim anketi daha paylaşıldı. Son anket sonucu yerelde de AK Partili belediyeler ve Cumhur İttifakı'nın kan kaybettiğini gözler önüne serdi. İşte son seçim anketi sonuçları.

GÜNDEM 17.07.2021, 13:15
15
Seçim anketi: Son anket sonucu Cumhur İttifakı'nı panikletecek
Erken seçim tartışmaları gölgesinde son seçim anketi sonuçları da bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Avrasya Araştırma sahibi Kemal Özkiraz, son anket sonuçları hakkında sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaşımda bulundu.
Yerel gündem araştırmasını paylaşan Kemal Özkiraz, “Avrasya araştırma yerel yönetimler raporu 30 büyükşehir oy oranları... Olası bir yerel seçimde Samsun, Balıkesir, Bursa, Denizli Millet ittifakına geçecek.” dedi.
Kemal Özkiraz, yapılan son anket çalışmasında Cumhur İttifakı için kötü haberler olduğunu söyledi.
İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da Millet İttifakı'nın belediyelerinin güçlendiğini ve güçlerini hala korumaya devam ettiğini söyleyen Özkiraz, Bursa'yı da son anketle birlikte Cumhur İttifakı'nın kaybettiğini söyledi.
Bursa’da yapılan ankette, seçmenlerin yüzde 45,9’unun AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’na kesinlikle oy vermeyeceği sonucu çıktı.
Katılımcılara, "Büyükşehir belediye başkanı yeniden aday olursa oy tercihiniz nasıl olur?" sorusu soruldu.
İstanbul'da yaşayan katılımcıların yüzde 52,1'i "Kesinlikle oy veririm", yüzde 35,9 "Kesinlikle oy vermem" cevabını verirken, Ankara için yüzde 52,4 oy vereceğini, yüzde 36,2 ise oy vermeyeceğini söyledi.
İzmir için yüzde 58,4 oy vereceğini söylerken, yüzde 29,8 oy vermeyeceğini söyledi. Antalya'da da yüzde 50,3 oy vereceğini, yüzde 43,4 oy vermeyeceğini ifade ederken en çok şaşırtan sonuçlar ise Bursa'dan geldi. Bursalı katılımcıların yüzde 42,1 oy vereceğini söylerken, yüzde 45,9'u kesinlikle oy vermeyeceğini belirtti.
Cumhur İttifakı'ndaki belediyelere değinen Kemal Özkiraz, “Balıkesir'de Ahmet Akın etkisi güçlenerek sürüyor. Balıkesir kesin olarak el değiştirecek. Manisa belediye başkanı başarılı bulunuyor fakat MHP'ye karşı gelişen rüzgâr oy kaybına sebep oluyor. Şanlıurfa AKP'nin en çok oy kaybettiği belediyelerden birisi. Kahramanmaraş da AKP hala çok güçlü.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı