T24 yazarı Yalçın Doğan: AKP zevkten dört köşe, bir fırsat yakaladı

T24 internet sitesi yazarı Yalçın Doğan, emekli amirallerin bildirisini köşesinden yorumladı. Doğan, AK Parti'nin bildiriden memnun olduğu imasında bulunarak, "AKP zevkten dört köşe!.." dedi.

GÜNDEM 05.04.2021, 17:10
13
T24 yazarı Yalçın Doğan: AKP zevkten dört köşe, bir fırsat yakaladı
T24 yazarı Yalçın Doğan, bazı emekli amirallerin yayımladığı Montrö bildirisini köşesinden değerlendirdi. “AKP sevinçten uçuyor: Amirallerin bildirisi” başlıklı yazısında Yalçın Doğan, “Cumhuriyet Savcılığının acele soruşturma açması... AKP'nin parti yönetimini acele toplantıya çağırması... TV'lerde malum kişilerin bildiri aleyhinde acele boy göstermesi... "Bildiriyi darbe çağrısı olarak nitelemenin" anlamı ne?.. AKP zevkten dört köşe!.. "Kendine göre, bir fırsat yakaladı!.."” yorumunda bulundu. Bildirinin darbe çağrısı ile “uzaktan” “yakından” ilgisi olmadığını savunan Yalçın Doğan yazısının ilgili bölümünde şu değerlendirmede bulundu:

“Asıl darbe mağduru onlar
Bildiride imzası bulunan 103 emekli amiralin bir bölümünün ortak özelliği var:
"Ya Ergenekon ya Balyoz mağduru amiraller. FETÖ darbesine maruz kalarak, en verimli çağlarında, haksız ve hukuksuz bir biçimde hapis yatan, genç yaşta gelecekleri ellerinden alınmış insanlar."
Ne kadar verimli ve bilgili olduklarını, hapiste ve tahliye edildikten sonra yazdıkları kitaplarda, çıktıkları TV tartışmalarında kendilerini yeniden kanıtlayan insanlar.
Onlar Montrö'yü de çok iyi biliyor, Lozan'ı da. Ve Cumhuriyet'in temelleri olan bu uluslararası anlaşmaların değerini, Türkiye için hayati önemini en iyi bilen insanlar arasında yer alıyorlar.
O anlaşmalara gölge düşürebilecek tehlikelerden, o tehlikelerin ülke güvenliğine yol açabilecek "tehditlerden" uzak durulması için uyarıyorlar.
Bunda ne var?.. "Darbe çağrısı" nerede?
Her şeye rağmen, bir kere de dün, Türkiye'nin tanıdığı en iyi hukuk hocalarına sordum:
"Bu bildiride salt hukuk açısından darbe çağrısı var mı?.."
Hepsi aynı yanıtı veriyor: "Kesinlikle yok!.. Sadece düşüncelerini açıklamışlar."
O zaman AKP'lilerin, ona bağlı Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili birimlerinden gelen açıklamalardaki "hiddetin ve hakaretlerin" kaynağı ne?..
Cumhuriyet Savcılığının acele soruşturma açması...
AKP'nin parti yönetimini acele toplantıya çağırması...
TV'lerde malum kişilerin bildiri aleyhinde acele boy göstermesi...
"Bildiriyi darbe çağrısı olarak nitelemenin" anlamı ne?..
AKP zevkten dört köşe!..
"Kendine göre, bir fırsat yakaladı!.."”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı