Temmuzda asgari ücret için konuşulan yeni rakam! Ne kadar olacak?

Milyonlarca işçi, temmuzda verilecek asgari ücret zam rakamına kilitlendi. Bir yandan da asgari ücrette zamlı maaş ne zaman alınacak araştırıyor. İşte temmuzda asgari ücret ne kadar detayları...

EKONOMİ 08.06.2023, 14:35 08.06.2023, 18:58
6
Temmuzda asgari ücret için konuşulan yeni rakam! Ne kadar olacak?

Asgari ücret ne kadar olacak 2023 Temmuz ayı itibariyle belli olacak fakat milyonlarca işçi, TL’nin değer kaybıyla beraber alım gücünün düşmesi ile asgari ücrette zamlı maaş ne zaman alınacak diye merak ediliyor. Peki, temmuzda asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zam rakamı detayları hakkında son gelişmeler...
Asgari ücret zammı için yaklaşık bir ay kaldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmaları sonrası zamlı asgari ücret 2023 temmuz ayı itibariyle verilmeye başlanacak. Milyonlarca asgari ücretli işçi ise asgari ücret ne kadar olacak diye merak ederken öte yandan asgari ücret için konuşulan rakam gelmeye başladı.  Döviz kurunda yaşanan yukarı yönlü yükselişler nedeniyle temmuz asgari ücret için 11 bin 600 lira konuşuluyor.
Asgari ücret çalışmaları hakkında yeni kurulan kabinenin ilk toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına dikkat çekmişti.
Zamlı asgari ücret için ilk adım Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın önümüzdeki günlerde işveren ile işçi temsilcilerini davet etmesiyle başlayacak.
Yeni asgari ücret zammı için ilk gayri resmi temas aslında, Türk-İş ve TİSK Federasyonu heyetlerinin yeni atanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a yapacakları ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde gerçekleşmesi bekleniyor. 
Temmuzda asgari ücret alınacağından asgari ücret zamlı maaşının Kurban Bayramı’ndan önce ilan edilmesine kuvvetle bakılıyor.
İşverenleri temsil eden TİSK’in Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda asgari ücret için verilen desteğin 2016’daki gibi brüt asgari ücret rakamının en az  yüzde 6’sı oranına çıkartılarak devam ettirilmesini talep etmesi bekleniyor.
Döviz kurlarındaki artışla TL’nin değer kaybetmesi, hayat pahalılığı, yüksek enflasyon nedeniyle farklı asgari ücret rakamı  gündeme gelebilir.
Özellikle seçimden sonra bu hafta başından bu yana dolar TL kuru yeniden rekorlara başladı. Bu durum TL’nin değer kaybıyla beraber alım gücünü de düşürüyor. Yılbaşında verilen 8.500 TL’lik asgari ücret rakamı çoktan eriyip gitti zaten.
Temmuzda asgari ücret ne kadar olacak diye konuşulurken Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise seçim öncesi temmuzda asgari ücret için  yaklaşık 500 dolar olacağını söylemişti.
Fakat bu asgari ücret rakamı da son dolar kuru hareketleriyle salı günkü kurla 10.800 lira iken, dünkü kurla 11.600 lira oldu. Dolar kurunda oynaklığın komisyon toplantıları boyunca bu şekilde devam etmesi halinde çok farklı asgari ücret tutarları da gündeme gelebilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı