Wagner patronu, paralı askerlerini Bahmut’tan çekeceğini duyurdu

Rus paralı asker şirketi Wagner'in kurucusu ve patronu Yevgeniy Prigojin, mühimmat sorunu nedeniyle paralı askerlerini Bahmut’tan geri çekeceğini duyurdu.

DÜNYA 06.05.2023, 09:05
2
Wagner patronu, paralı askerlerini Bahmut’tan çekeceğini duyurdu
Rusya'da Wagner çetesi lideri Yevgeny Prigozhin, Ukrayna'nın Bahmut kentindeki grubunun yeterli cephane ile donatılmadığı için Rus Savunma Bakanı Shoigu ve Genelkurmay Başkanı Gerasimov'a ağır ithamlarda bulundu.
Prigozhin, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, 4 Mayıs'ta Bahmut kenti yakınlarında ölen çok sayıda Wagner üyesinin cesetlerini göstererek, "Mühimmat eksikliğimiz yüzde 70. Shoigu, Gerasimov, mühimmat nerede?" dedi.
Wagner grubu lideri, bugün yaptığı açıklamada, 10 Mayıs'ta Wagner birliklerinin Bahmut'taki mevzilerini Rusya Savunma Bakanlığı birimlerine devredeceklerini ve bölgeden arka cepheye çekileceklerini açıkladı.
Bahmut'ta Ukrayna ordusu tarafından işgalci Rusların sürekli olarak püskürtülmesi ve büyük kayıplar verilmesi Rusya Silahlı Kuvvetleri arasındaki gizli bir çekişmeyi ortaya çıkardı. Paralı asker grubu Wagner'in Rus ordusu ile olan çekişmesi bir süredir devam ediyor.  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı