Yahudi lobisini boykot korkusu sardı!

ABD’deki en önemli Yahudi kuruluşlarından Amerikan Yahudi Komitesi (AJC), Şili’nin İsrail’e olası bir boykot kararı uygulaması ihtimali üzerine, Twitter hesabından alelacele bir mesaj yayınladı.

DÜNYA 04.06.2021, 04:35
4
Yahudi lobisini boykot korkusu sardı!
Yahudilerin ve İsrail’in menfaati için dünya çapında kuruluşları olan Yahudi komitelerinin Amerika kolu olan Amerikan Yahudi Komitesi (AJC), Şili Temsilciler Meclisi’nin attığı adım üzerine Twitter hesabından alelacele bir mesaj yayınlayarak, düştükleri korku halini kelimelere döktüler.

Siyonist İsrail’in Gazze’deki katliamına sessiz kalmak istemeyen Şili Temsilciler Meclisi, İsrail’e boykot uygulanması için girişimde bulundu. Temsilciler Meclisi’nin İsrail’e boykot uygulanması için girişimde bulunması bile Amerikan Yahudi Komitesi’nin (AJC) eteklerini tutuşturmaya yetti.
İçine düştükleri korku ve endişe halini alelacele bir mesaj yayınlayarak açıklayan Komite, “Amerikan Yahudi Komitesi, Şili Temsilciler Meclisi’nin İsrail’i boykot etmeyi amaçlayan girişiminden ötürü derin endişe duymaktadır. Bu yasa yerel Yahudi toplumu ve Şili-İsrail ilişkileri için tehlike arz ediyor” ifadelerine yer verdiler.
Amerikan Yahudi Komitesi (AJC), Twitter hesabı üzerinden yaptıkları açıklamada, Şili’deki Yahudi Komitesi’ni de etiketleyerek, “Şili Yahudi Komitesi’nin yanındayız ve Şili hükümetini dikkatli davranmaya çağırıyoruz.” Diyerek, Şili hükümetine adeta parmak salladılar.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı