Son Dakika

“Yardım edenler de yardıma muhtaç hale gelebilir”

Deprem bölgesinde bulunmaya devam eden Millî Gazete, Londra’dan Hatay’a gelen İspanyol Abdülhadi ile bir araya geldi.

ÇEVRE 28.02.2023, 04:35
3
“Yardım edenler de yardıma muhtaç hale gelebilir”
Depremi öğrenir öğrenmez Türkiye’ye gelme kararını aldığını söyleyen Abdülhadi, bir anda her şeyin değişebileceğini ve yardım edenlerin yardıma muhtaç duruma gelebileceklerini de kaydetti.
Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından zor günler geçiren ülkemize çok sayıda ülkeden yardımsever gelmişti. Bunlardan biri de Londra’da yaşayan fakat aslen İspanyol olan Abdülhadi oldu. Depremi öğrendiği ilk anda buraya gelmeye karar verdiğini söyleyen Abdülhadi, “ Deprem olduğunu öğrenir öğrenmez buraya gelmeyi düşündüm. Buraya gelip depremzedelere yardım etmem gerekiyordu. Acilen bir plan yaptım ve Türkiye’ye geldim” dedi.

Hatay’da gördüklerini kendi ülkesindeki arkadaşlarına aktardığını kaydeden Abdülhadi, Hatay’da her türlü işte görev aldığını da dile getirdi. Abdülhadi, konuya ilişkin olarak, “Daha önce de arama kurtarma faaliyetlerinde yer almıştım. Burada birçok görevim var. Yemek yapıyorum, temizlik yapıyorum, araç kullanıyorum ve arama kurtarma faaliyetlerine katılıyorum” ifadelerini kullandı.

Yapmış olduğu açıklamalarda, “Arama kurtarma konusuna dair sahip olduğum tüm teçhizatı yanıma almıştım. Türkiye’ye Adana Havalimanı’na iniş yaptım. Aslında planım Kahramanmaraş’a gitmekti. Adana’ya indiğimde sevdiğim bir büyüğüm, bana Hatay’a gitmemin daha iyi olabileceğini söyledi. Ben de bunun üzerine planımı değiştirdim ve Hatay’a geldim” diyen Abdülhadi, bir anda her şeyin değişebileceğini ve yardım edenlerin yardıma muhtaç duruma gelebileceklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı