YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

Üniversiteye girişte YGS ve LYS yerine gelen Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak bilinen YKS için geri sayım başladı. YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanır?

EĞİTİM 31.05.2021, 14:35
21
YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?
Yükseköğretim programlarına alınacak bir başka deyile üniversite sınavına girecek öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilebilmeleri amacıyla gerçekleştirilen YKS sınavları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor.
2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Temel Yeterlik Testi (TYT) 26 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran tarihlerinde uygulanacak.
YKSK sınav yerleri henüz belli olmadı. Geçtiğimiz yılın YKS sınav giriş yerleri yayımlanma tarihi baz alındığında, bu yıl sınav giriş yerlerinin sınavlardan ortalama bir hafta önce erişime açılması bekleniyor.
TYT’nin açılımı Temel Yeterlilik Testi’dir. YKS, 3 oturumlu bir sınavdır. YKS’ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur. Diğer oturumlar ise isteğe bağlıdır.
TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. YKS'nin ilk oturumu olan TYT’de, adaylara 165 dakika süre verilmektedir.
AYT’nin açılımı Alan Yeterlilik Testleri’dir.
AYT’de Türk Dili ve Edebiyatı,Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testleri yer alacaktır. AYT’de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.
YDT’nin açılımı Yabancı Dil Testi’dir.
YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunmaktadır.
Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı