Son Dakika

“Yuvayı borç değil saadet ayakta tutacak”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı “#EvlilikMaliyeti” etiketiyle paylaştığı videoyla gündem haline geldi.

EKONOMİ 16.07.2021, 04:35
24
“Yuvayı borç değil saadet ayakta tutacak”
Ekonomik sorunların giderek büyüdüğü ülkemizde pandeminin etkisiyle evlilik oranlarının düştüğüne dikkat çekilen video hakkında konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Ekonomik İşler Başkanı Akif Çoban, “Evlilik borca muhtaç eden, ulaşılamaz bir konumda olmamalı ve gençlerimiz umutsuzluğa terk edilmemeli. Unutmayalım ki yuvayı borç değil, saadet ayakta tutacak” dedi.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Türkiye’nin sorunlarını vatandaşın gündemine getirmeye devam ediyor. Sosyal medyada dikkat çeken bir çalışmaya daha imza atan Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatı, “#EvlilikMaliyeti” etiketiyle paylaştığı videoyla gündem haline geldi. Türkiye’de evliliğin giderek zorlaştığına işaret edilen videoda, genç çiftlerin evlenmesinin nasıl zorlaştırıldığı gözler önüne serildi. Ekonomik sorunların giderek büyüdüğü ülkemizde pandeminin etkisiyle evlilik oranlarının düştüğünün altı çizilen çalışma hakkında Millî Gazete’ye bilgi veren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Ekonomik İşler Başkanı Akif Çoban, önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Ekonomik İşler Başkanı Akif Çoban, sosyal medyada ‘#EvlilikMaliyeti’ etiketiyle yayınladıkları videonun önemine işaret ederek, “Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak gençlerimizin sorunlarına ışık tutmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Günümüzde gençlerin en büyük sorunlarından birisi de evlilik. Ekonomik sorunların giderek büyüdüğü Türkiye’de evlenmek isteyen bir çiftin yükü son 3 yılda 2 katına çıktı. 2018’de 32.493 liraya ev kurabilen bir çift bugün yüzde 100 artışla 64.896 liraya ev kurabiliyor. 3 yılda beyaz eşyalar yüzde 74, mobilya takımları yüzde 82, porselen eşyalar yüzde 200 artarken set üstü ocak yüzde 242 artışla en fazla zam alan eşya oldu. Fiyat artışlarıyla beraber salgının da etkisiyle evlilik oranı yüzde 10,1 azaldı” ifadelerini kullandı.

Gençlerin sorunlarını hatırlatan Akif Çoban, “Biz gençliğin öneminin farkında olan bir partiyiz. Bu nedenle Saadet Partisi her durumda gençlerin yanında durmuştur ve durmaya devam ediyor. Günümüzde de gençler aşırı pahalılık nedeniyle evliliğe adım atmaktan çekiniyorlar. Evlilik borca muhtaç eden, ulaşılamaz bir konumda olmamalı ve gençlerimiz umutsuzluğa terk edilmemeli. Unutmayalım ki; yuvayı borç değil, saadet ayakta tutacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı