Son Dakika

Zarrab’dan Türkiye’ye planı: Siyasete giriyor! Başvuru yaptı iddiası

ABD'de yargılanan ve tahliye olan Reza Zarrab'ın Türkiye'ye dönme planı ortaya çıktı. Zarrab milletvekili adayı oluyor. Zarrab'ın siyasi dokunulmazlık zırhı almak için bu yola başvurduğu öğrenildi.

GÜNDEM 28.03.2023, 10:55
5
Zarrab’dan Türkiye’ye planı: Siyasete giriyor! Başvuru yaptı iddiası
14 Mayıs’ta 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi partilerin milletvekili aday adayları bir bir ortaya çıkarken dikkat çeken bir ismin aday olacağı iddia edildi.
Onur Akay Medya’dan Mustafa Barış Durak'ın edindiği bilgiye göre, sanatçı Ebru Gündeş'in eski eşi Reza Zarrab Türkiye'ye rahat girebilmek için İstanbul'dan bağımsız milletvekili adayı oluyor.
Zarrab'ın özellikle siyasi dokunulmazlık almak için bu yola başvurduğu, yıllardır Türkiye'ye gelemeyen Zarrab'ın özellikle kızının velayet davasında yer almak için ve kızını görebilmek için avukatları aracılığıyla böyle bir girişimde bulunulduğu iddia edildi. 
İran vatandaşı olan Zarrab'ın aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bulunuyor. Bağımsız milletvekili adayı olmak isteyen Zarrab, YSK'nın belirlediği 55 bin 598 lirayı yatırması halinde resmi olarak başvurmuş olacak.
Türkiye’de faaliyet gösteren Royal Holding’in sahibi olan Reza Zarrab, 2016 yılında İran’a uygulanan ambargoları delme suçlamasıyla ABD’de tutuklanmış ve 2017’de itirafçı olduktan sonra tahliye edilmişti. Tahliye olan Zarrab'ın Amerika'daki lüks yaşamı ise büyük yankı uyandırmıştı.
Reza Zarrab, ABD’de yaşamına devam ediyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı