Şardan sordu: Süleyman Soylu Hem İçişleri Hem de Adalet Bakanı mı?

T24'te bir yazı kaleme alan gazeteci Tolga Şardan sordu: "Soylu aynı anda hem İçişleri hem de Adalet Bakanı mı?".

GÜNDEM 25.10.2022, 09:15
4
Şardan sordu: Süleyman Soylu Hem İçişleri Hem de Adalet Bakanı mı?
Halk TV'den Seyhan Avşar kısa süre önce, AK Partili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ı arayarak Fikirtepe patlamasının neden kendisinin haberi olmadan "terör" soruşturmasına çevrildiğini sorduğunu, bu iki olayın "Emniyet teşkilatında rahatsızlık yarattığını" söylediğini yazmıştı.
"Soylu ile Uçar arasındaki sürecin nasıl sonuçlanacağını yakında görürüz" diyen gazeteci Tolga Şardan, Soylu'nun "telefon açtığı" bir başka savcıyı hatırlattı: 
Eski Tokat Cumhuriyet Basşavcısı Erdoğan Bayrakdar.
Fetullahçıların 15 Temmuz 2016'da giriştiği, Türk milleti tarafından akamete uğratılan darbe girişiminin ardından Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı Fetullahçı Terör Örgütü ile iltisaklı mülki idare amirlerinin itirafları sayesinde FETÖ'yle mücadelede mesafe almaya başlamış, örgütle bağlantılı yüzlerce mülki idare amirinin adına ulaşılmıştı.
Gazeteci Tolga Şardan'ın T24'te kaleme aldığı yazısına göre bunun ardından İçişleri Bakanlığı'nda bir kriz patlak verdi ve AKP'li Bakan Soylu doğrudan Başsavcı Erdoğan Bayraktar'ı arayıp üst perdeden konuştu ve "Çalışacak kaymakam bulamıyoruz" dedi. Bayrakdar da Uçar gibi mevkidaşı Adalet Bakanı'yla görüşmesini söyledi. Ocak 2017'ye gelindiğinde Bayrakdar görevinden alındı.
AK Partili Bakan Soylu ve Ankara Emniyeti'nin adliyede yakın olduğu bazı savcıların bulunduğunu öne süren Şardan, şu ifadeleri kullandı:
"Yakın zamandan bir örnek:
FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik operasyonla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Veysel Kaçmaz, sabah erken saatlerde adliye muhabirlerinden oluşan haberleşme grubuna operasyonun bilgisini verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı