Aşı var, hastane yok!

Yerli ve milli aşı Turkovac’ın yaygın kullanımına başlandı ancak sadece şehir hastanelerin-de uygulanması vatandaşları mağdur ediyor.

SAĞLIK 09.01.2022, 04:35 09.01.2022, 10:56
26
Aşı var, hastane yok!

Bir taraftan vatandaşlar yerli ve milli aşı olunması için teşvik edilirken, diğer taraftan ise Turkovac’ın uygulandığı hastane sayısının kısıtlı olması vatandaşı mağdur ediyor. Ayrıca özellikle Turkovac aşısı olmak için 2’nci ve 3’üncü doz aşısını bekleten vatandaşlar ise bu duruma tepki gösteriyor.
Aşı var, ancak uygulama yok! Yerli aşı TURKOVAC’ın acil kullanım onayıyla birlikte yaygın kul-lanımına başlandı. Ancak sadece şehir hastanelerinde uygulanan TURKOVAC’a ulaşmada vatan-daşlar mağduriyet yaşıyor. Şehir hastanelerinde kuyruklar oluşturan vatandaşlar, TURKOVAC’ın da diğer aşılar gibi bütün hastane ve sağlık merkezlerinde uygulanmasını istiyor.  Yaygın kullanımına başlanan TURKOVAC aşısı, Türkiye geneli şehir hastanelerinde uygulanmaya başlandı. Yerli aşıyı yaptırmak isteyenler, şehir hastaneleri önünde uzun kuyruklar oluştururken, vatandaşlar TURKOVAC’ın da Biontech ve Sinovac’ta olduğu gibi diğer hastane ve sağlık merkez-lerinde uygulanmasını talep ediyor. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere sağlıkçılar, vatandaşları Turkovac aşısına teşvik ederken, öte yandan aşının her hastanede yapılamaması mağduriyetleri de beraberinde getiriyor. TURKOVAC aşısını yapabilmek için 2’nci ya da 3’üncü doz aşılarını bekleten vatandaşlar, şimdi de aşı uygulanan hastanelerin kısıtlı olmasından dolayı problem yaşıyor. Vatandaşlar, Sağlık Bakanlığının bir an önce bu konuya eğilmesini bekliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı